• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Yardımı Türkiye yaptı Stoltenberg NATO'yu övdü "Gurur duyuyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı’na ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara’dan havalandı.

İSPANYA VE İTALYA’YA YARDIM

Uçak önce İspanya, ardından İtalya’ya giderek yardım malzemelerini teslim edecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), İtalya ve İspanya’ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu iddia etti. Oysa tüm dünya, bu süreçte AB içindeki dayanışmanın tamamen çöktüğünü ve her ülkenin kendi derdine düştüğünü gördü. Öyle ki, bir ülkeye gelen yardıma diğer ülkenin el koyduğu haberleri her geçen gün medyaya düşer oldu. İtalya’nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini'nin AB için "Çakallar ve Yılanlar mağarası" diye ağır itham ve hakaretlerde bulunması da bu çerçevede verilebilecek en basit örneklerden biridir. Öyle ki İtalya'da AB bayrakları toplatılmaya başlandı.

Durum bu minvaldeyken, Stoltenberg'in Türkiye'yi övmek yerine, sanki Türkiye bu yardımı NATO adına yapmış gibi NATO'yu övmesi, "Huylu huyundan vazgeçmez, BATI çifte standardı hiç bırakmayacak" dedirtti.

Türkiye basınının ise haberi "Stoltenberg'ten Türkiye'ye övgü" diye manşetlere taşıması ise garabetin bir başka boyutu oldu... 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir