• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Diyarbakır'daki yaşlılara gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 salgını nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağı çıkmaları kısıtlanmıştı. Bu kapsamda evden çıkamayan ailelere, Kızılay Diyarbakır Şubesi tarafından gıda, hijyen ve meyve paketi yardımında bulunuldu.

Valilik ve Kaymakamlıkların bünyesinde kurulan Vefa Desek gruplarıyla koordineli çalıştıklarını belirten Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, "Covid-19 gurubunun faaliyetleri kapsamında Karantinaya alınacak vatandaşların beslenme ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanacaktır." dedi.

Işık, "Valilik ve Kaymakamlıklarımız bünyesinde kurulan Vefa Destek guruplarının faaliyet alanında bulunan 65 yaş ve üstü nene ve dedelerimiz ile kronik hastalığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamada aktif olan Kızılay, yardım faaliyetlerine devam etmektedir." ifadelerini kullandı.  

Yardım çalışmalarının devam edeceğini belirten Işık şöyle konuştu:

Bu yardım faaliyetlerini yoksul ve ihtiyaç sahibi olan yetim, dul, yaşlı, hasta, engelli, işsiz vb. durumdaki mağdur ve muhtaç ailelerimize ulaştırmak için çalışmalar yürütülmektedir. Bu faaliyetler kapsamında hazırladığımız hijyen gıda meyve paketi ile 65 yaş üstü nene ve dedelerimiz için hazırladığımız kalori ve protein değeri yüksek beslenme kolilerini dağıtarak ihtiyaç sahibi ailelerimizi sevindirmeye devam edeceğiz.

Yaşlı vatandaşlardan Cemile Öztek, yağmur yağmasına rağmen kendisine yardım ulaştıran görevlilere teşekkür etti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir