• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Kayıp Çocuklardan Birinin Cesedi Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEVŞEHİR -Nevşehir`in Gülşehir ilçesinde, dün öğle saatlerinde serinlemek amacıyla Kum Ocakları mevkiine giderek Kızılırmak Nehri`ne giren 13 yaşındaki Fatih Olgun ve 12 yaşındaki Murat Çalışkan, ayaklarının kayması sonucu dengelerini kaybederek suya düştü. Dün bölgedeki balıkçıların ağ atarak başlattıkları arama çalışmalarına, akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü dalgıç polis ekibi de katıldı.

Dün gece saat 21.00`e kadar sürdürülen aramalardan sonuç alınamaması üzerine çalışmalar durduruldu.
Sabah erken saatlerden itibaren çocuklarının ırmağa girdiği yere gelen aileler de çalışmaları yakından izlemeye başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 8 kişilik dalgıç polis ekibi, öğle saatlerinde ırmakta kaybolan 13 yaşındaki Fatih Olgun`un cesedine, ırmağa girdiği alanın yaklaşık 100 metre ilerisinde ulaştı. Arama çalışmasına katılan bir dalgıç polisin ayağına takılan Olgun`un cesedi kıyıya çıkarıldı. Kızılırmak Nehri`nin tabanının ot yığınlarıyla kaplı olmasının arama çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi. Halen nehirde bulunan Murat Çalışkan`ın cesedine ulaşılması için Aksaray`dan takviye ekip istendiği öğrenildi.


Öte yandan, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan ve Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta`dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Büyük üzüntü duyduğunu belirten Savaş, ailelere başsağlığı dileklerini ileterek, "Kızılırmak Nehri`nin geçtiği tüm yerleşim birimindeki vatandaşlarımızın oldukça dikkatli olması gerektiği, bu üzücü olayla bir kez daha ortaya çıktı. Nevşehir`de de sivil toplum örgütleri veya kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği halinde balık adam bulundurulması zorunluluğunu bu olayla gördük. Bu yönde çalışma başlatacağız" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir