• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
ALLAH’IN AYETLERİYLE ALAY EDEN AKILSIZLAR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

“Şüphesiz ki (Allah), Kitap’ta size (şu hükmü) indirdi: Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve alaya alındığını duyduğunuz zaman, başka bir söze dalıncaya kadar onlarla beraber (aynı mecliste) oturmayın. (İnkâr etmeden ya da konuyu değiştirmedikleri hâlde aynı ortamda oturursanız) şüphesiz ki siz de onlar gibi (kâfir/müşrik) olursunuz. Muhakkak ki Allah, münafıkları ve kâfirleri cehennemde toplayacak olandır” (Nîsa/140)

Türkiye’de ne yazık ki bir kısım inanç düşmanı azınlık (Bunlar kendilerini bazen solcu, bazen Kemalist, bazen laik vb. gibi isimlerle tanıtıyorlar) ne yazık ki “Ülkenin gerçek sahipleri onlarmış gibi” davranmaktan ve her fırsatta İslam ve Müslümanlarla Tahkir edici şekilde alay etmekten geri durmamaktalar.

İnsanlar tüm dünyayı sarmış bulunan Koronavirüs belasını nasıl atlatacaklarının derdine düşmüşken ne yazık ki bu kesimin derdi her zamanki gibi yine İslam ve Müslümanlar.

Son günlerde sıklaşan alay ve hakaretlere bakıldığında insanın aklına “Acaba tüm bunlar sistematik olarak mı yapılıyor? Acaba bunları yapanlar belli bir merkezden mi yönlendiriliyorlar? Şeklinde sorular geliyor.

Yakın zaman içinde; Ayşenur Arslan, Barış Atay, Enver Aysever, gibi tanınmış Solcu/Laik/Kemalistler ağızlarına geleni söylemekten çekinmediler.

Yine Yılmaz Özdil, yaşlılara hakaret ile “Angut” dedi.

Nevşin Mengü: “İşimiz duaya kaldıysa” diyerek sözde akla işaret etti.

Tüm bunlar yetmedi şimdi de edepsizlik çıtasını biraz daha yükselten Halk TV’nin eski genel yayın yönetmeni Hakan Aygün isimli münkir Yüce Allah’ın(cc) ayetleriyle alenen alay etme cüretini gösteriyor.

Hakan Aygün Twitter sayfasında

“IBAN Suresi ayet 1

Ey IBAN edenler…

Biz size ayrı bankalardan IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye,

Hiç şüphesiz Ahiret gününde IBAN edenlerle IBAN etmeyenler ayrılacaktır!”

Kim bilir belki bu şahıstan “Neden böyle yaptın ?” diye hesap sorulsa;

“Şaka yaptım!” diye cevap verebilir.

Ancak yüce Allah bu konuda da müsamahakâr olmayacağını ilan etmiş:

 “Eğer kendilerine sorarsan” Biz sırf lafa dalmış şakalaşıyorduk” derler. De ki: “Allah ile ayetleri ile ve peygamberi ile mi alay ediyorsunuz?” (Tevbe/65)

Yüce Allah’ın tehditleri bu inkarcılarda ne kadar etki eder bilinmez. Yüce Allah (cc) vad'inde sadık olandır. Kafir ve müşriklere vaad ettiği azabı elbette gösterecektir.

Ancak bu dünyada hep söylenen “hukuk var” söylemi bir kez daha havada kalıyor. Kendilerini seçkin gören böylesi müptezeller hukuk tarafından sadece “Dava açıldı!” denilerek zamana yayılan bir süreçten sonra göstermelik cezalarla kurtuldukça bu milletin inancına daha çok musallat olacaklar.

Bunlar cezasız kaldıkça da başka hadsizlere örnek olacaklar. Hukuk bunlara ibretlik cezalar vermedikçe toplumu tahrik etmekten, birlik beraberliği dinamitleyen söylemlerden vazgeçmeyeceklerdir.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir