• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Onbinlerce Rus Ortodoks Hac Yürüyüşünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MOSKOVA - Bölgedeki Kutsal Serafimovo kilisesinde toplanan Ortodoks hacılar, ayinlerinin ardından yürüyüşe çıktı. Yaşlı, çoluk çocuk ve hastalar dahil olmak üzere yola çıkan Rus Ortodokslar, yollarda konakladı ve günlerce yol gitti.


Toplam 150 kilometre yürüyen Ortodoks vatandaşlara 17 gönüllü doktor da eşlik etti. Kirov Bölgesi Sağlık Dairesi gönüllü doktorlara gerekli sağlıklı malzemeler sağladı. Toplam altı gün süren yürüyüşte Ortodoks hacılar sırtlarında dev haçlar da taşıdı. Kirov Bölge Valiliği inançlı vatandaşların geleneksel Haç Yürüyüşü için güzergah çevresinde tamirat tadilat çalışmaları yaptı. Vali Nikit Belıh, yürüyüşün kendi bölgeleri için "tarihi bir vizyon" olduğunu vurguladı.


Kirov bölgesindeki Haç Yürüyüşü`nün tarihi çok eski. 14. yüzyılda başlayan yürüyüş 1930`lı yıllarda eski Sovyet rejimi tarafından yasaklanmıştı. Eski Sovyetler Birliği`nde başlatılan Perestroyka reformlarının etkisiyle 1989 yılında Haç Yürüyüşü resmi olarak tekrar başlatıldı.


Günümüzde söz konusu yürüyüş Haziran ayının ilk günlerinde gerçekleştiriliyor. 2000 yılında dönemin Rus Ortodoks Kilisesi Patriği 2. Aleksei`nin özel kararıyla Haç Yürüşü geleneksel hale getirilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir