• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sağlık çalışanlarına haksızlık yapılmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 ile mücadelede, en riskli görevi sağlık çalışanlarının yaptığı bir gerçek olmakla birlikte Sağlık çalışanlarının bu konu hakkında hastalara müdahale noktasında isteksiz davrandıkları iddialarının gerçek olmadığını söyleyen Durmuş, sağlık çalışanlarının hiçbir karşılık beklemeden sağlık hizmetlerini sunmaya çalıştıklarını söyledi.  

Durmuş, Sağlık çalışanları için alınan önlemler yeterli midir? Sağlık çalışanlarının kendisi bu önlemlere riayet ediyor mu? Hükümetin Sağlık çalışanları için gündeme getirdiği ek ödenekler, sadece doktor ve sağlık memurlarını mı yoksa tüm hastane çalışanlarını mı kapsıyor? Sorularını İLKHA muhabirine değerlendirdi.

"Sağlık çalışanları mesleklerini icra etmede en ufak bir tereddüt yaşamamışlardır"

Sağlık çalışanlarının Covid-19 ile mücadelede, hastalara müdahale noktasında isteksiz davrandıkları hakkındaki olumsuz söylemleri kabul etmediklerini söyleyen Durmuş, "Sağlık çalışanları bugün canlarını dişlerine takarak beklentisiz ve karşılıksız sağlık hizmetlerini sunmaya çalışıyorlar. Kendilerinden ve ailelerinden her türlü fedakârlığı yaparak bunu yapıyorlar. Öyle bir yaklaşım ve değerlendirme tarzı kesinlikle doğru değildir. Türkiye'nin içinden geçmiş olduğu bu zorlu süreçte bu mücadelenin en ön safında bulunanlar sağlık çalışanlarıdır. Vatandaşımızı hayata bağlayabilmek için bütün riskleri göz önüne alarak mesleklerini icra ediyorlar. Bu, bugün olan bir şey değildir. Bu çok eskiden beri süre gelen bir şeydir. Bu duruma toplumun farkındalığı bu dönemde daha da artmıştır. Bütün riskleri göz önüne alarak mesleklerini icra ediyorlar. Eskiden beri, her türlü riske rağmen mesleklerini icra etmede en ufak bir tereddüt yaşamamışlardır. Onun için bu tür yakıştırmaları ve değerlendirmeleri çok doğru bulmuyorum. Haksız eleştiriler olarak buluyorum. İnsanlarımızın bu dönemde kullanmış oldukları ifadelere biraz daha dikkat etmesi gerektiğinin altını özellikle çiziyorum." dedi.

 

"Türkiye bütün kişisel koruyucu ekipmanların tedariki konusunda ciddi adımlar attı"

Sağlık çalışanlarının önceden olduğu gibi, Covid-19 salgınında da önlemlerini aldıklarını aktaran Durmuş, "Sağlık çalışanları, şu süre içerisinde dünyanın yeni tanıdığı bir virüs ile mücadele ediyor. Bakanlık nezdinde bir bilim kurulu oluşturuldu. Her gelişen yeni duruma karşı yeni tedbirler ve yeni stratejiler belirleniyor. Sağlık çalışanları bu süre içerisinde zaten mesleki olarak kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanma bilgisine ve becerisine sahipti. Dolayısıyla eksikleri, Sağlık Bakanlığı ve illerdeki amirlerimiz tarafından hızlı bir şekilde tedarik edilmektedir." ifadelerini kullandı.  

Durmuş, "Bu malzemelere istediğiniz zaman ve istediğiniz düzeyde ulaşabilme şansına sahip değilsiniz. Çünkü tüm dünyanın başına bela olan bir virüsten bahsediyoruz ve her ülkenin bu kişisel korucu ekipmanlara ihtiyacı var. Türkiye bu konuda üretim kapasitelerini hızlı bir şekilde artırarak sağlık çalışanlarının bütün kişisel koruyucu ekipmanların tedarik konusunda ciddi adımlar attı. Sağlık Bakanı, USAŞ üzerinden kişisel koruyucu ekipmanların üretilmesi ve çalışanlara ulaştırılması noktasında bütün yetkiyi uhdesine almıştır. Bunların karaborsaya düşmesine fırsat tanımamıştır. Bu yönde atılan bütün adımların önü kesilmiştir. Şu anda sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarına ulaşması konusunda en ufak bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Yaşanacak olan sıkıntılar lokal sıkıntılardır. Bu lokal sıkıntılardan haberdar olunduğunda mutlaka bu sıkıntılar giderilecektir." şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanlarının ücretleri üzerine kurulan cümleler de çok doğru cümleler değil"

Konuşmasının sonunda Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu dönemde sağlık çalışanlarının ücretleri üzerine kurulan cümleler de çok doğru cümleler değil. Öncelikli olarak sağlık çalışanlarının çok sorunları var. Biz bunları değişik platformlarda hep gündeme getirdik. Yetkililer ile sürekli görüştük. Bu bizim sendikal manada bir mücadelemiz olacak ama şu dönemde Coronavirus ile mücadele süreci içereside sağlık çalışanlarımızın veya diğer çalışanlarımızın maddi beklentilerine yönelik cümle kurmak çok doğru değildir. Bu gün mücadelemiz ülkemizin başına bela olan Coronavirus ile olmalıdır. Bu süreci atlattıktan sonra sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarına yönelik bütün sıkıntılarını çözme adına bu güne kadar nasıl mücadele vermişsek bundan sonrada aynı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir