• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Depremin vurduğu Malatya'da 24 derslikli okul yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremde zarar gören ve yıkım kararı verilen Sümer İlkokulu yerine, “Eğitime yüzde yüz destek” kapsamında bir hayırsever tarafından yapılacak 24 derslikli okulun inşaat projesi Vali Aydın Baruş başkanlığında imzalandı.

Malatya'da depremden zarar gören okullardan biri olan Sümer İlkokulun yerine yapılacak 24 derslikli yeni okul için Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Çalık Holding adına İnşaat Yatırım Genel Müdürü Mesut Kutluay arasında protokol imzalandı.

Sümer İlkokulunun yeniden inşa edilmesini üstlenen holdingin inşaat yatırım genel müdürü Mesut Kutluay, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile 'Eğitime yüzde yüz destek' kampanyası kapsamında bizde Çalık Holding olarak bu çağrıya cevap verdik. Çalık Holding eğitime katkı sağlamaktan son derece mutludur, gururludur. Sümer İlkokulunun 24 derslikli olarak yeniden inşa edilmesi işini üstlenmekten onur duyuyoruz. Bu vesile ile şu an imzalarını attığımız okul protokolünün hayırlı olmasını temenni eder, dünyaya musallat olan Covid-19 virüsünden bir an önce tüm insanlığın kurtulmasını Allah’tan niyaz ederiz.” dedi.

24 Ocak tarihinde Sivrice merkezli meydana gelen depremde Malatya'da pek çok okulun ağır hasar gördüğünü belirten Vali Aydın Baruş, "Bu okullarımızdan biri de Sümer İlkokulumuzdu. Özellikle merkezde olması nedeniyle yoğun öğrenci mevcuduna sahip olan okulumuzun yapılması önceliklerimiz arasındaydı. Hayırseverlerimize çağrıda bulunduk. Okullarımızın yeniden yapılması için katkı sağlamalarını istedik. Bu çağrımıza ilk cevap verenlerden biri de Çalık Holding oldu. Sümer İlkokulunun yeniden inşa edilmesi sürecinde bizlere büyük katkıları olacak. Çocuklarımız kısa sürede inşa edilecek olan 24 derslikli okulumuzda ferah bir ortamda eğitimlerine devam edecekler ve depremin bıraktığı psikolojik etkiyi atlatarak güzel bir eğitim sürecine gireceklerdir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 24 derslikli okul protokolü imzalandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir