• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Siirtli fırıncı Coronaviruse karşı kapıları kapattı, ekmekleri camdan veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin'de ortaya çıkan, kısa sürede dünyaya yayılan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de de her geçen gün vaka sayısı artarken yetkililer tedbir almaya, uzmanlar da uyarılarda bulunmaya devam ediyor. 

Covid-19 salgınının bulaşmasına zemin hazırlayan birçok sektör bulunuyor. Bu sektörler içerisinde yer alan ve insan sağlığına direkt etki eden sektörlerde biri de fırıncılar.

İnsan sağlığına doğrudan etki edebilecek bir iş yaptıklarını belirten Siirt'teki fırıncılardan Mehmet Beşir Mercan, İLKHA muhabirine, virüsten dolayı iş yerinde temizlik ve hijyenin bu salgın döneminde çok önemli olduğunu söyledi.

Mercan, virüse karşı fırınlarda çalışan personele eldiven ve maske takarak kurallara uygun bir şekilde vatandaşa hizmet ederken kapıları kapatıp camdan ekmek vermeye başladığını belirtti.

"Müşterilerin içeri girmemesi için kapıları kapattık"

Coronavirus'e karşı her türlü tedbiri aldıklarını ve müşterilerin de içeri girmemesi için kapıları kapattıklarını ifade eden Mercan, “Müşterilerimizden biraz duyarlı olmalarını istiyorum. Çünkü bir müşteri içeri fırına girip ekmek almak istediğinde en az 10 ekmeğe dokunabiliyor, bu da vatandaşa zarar veriyor. Bu şekilde vakalar yaşanmasın diye kapıları kapattık ve müşterilere camdan ekmekleri vermeye başladık.” dedi.

"Her türlü tedbiri aldık"

Virüsün bulaşmaması için her türlü tedbiri aldıklarını dile getiren Mercan, “Ellerimizi sık sık sabunlu su ile yıkıyoruz, fırını baştan sona boyadık, dezenfektan işlemini tamamladık. Yaptığımız işlemlerin hepsi vatandaşımızın sağlığı için, çünkü en önemli şey sağlıktır. Bu noktada vatandaşlardan fazla dışarı çıkmamalarını, bir veya iki hafta idare etmelerini rica ediyorum. Özellikle ufak çocukları dışarı salıyorlar. Bu konuda dikkat etsinler. Çünkü ufak çocuklar çabuk hastalığı kapıyor.” diye konuştu.

Fırınların hiçbir zaman kapanmadığını, ekmeğin halkın en büyük ihtiyaç duyduğu bir gıda olduğunu vurgulayan Mercan, vatandaşa hizmet vermek zorunda olduklarını, bu nedenle de vatandaşlardan biraz anlayış beklediklerini kaydetti.

İş yerini açmadığını, kendini karantinada tutuğunu ve sadece ihtiyaç durumunda dışarı çıkıp ihtiyacını giderdikten sonra tekrar eve döndüğünü belirten Burak Marangoz, uygulamanın çok doğru olduğunu ve bütün fırıncıların da bu hassasiyette olmaları gerektiğini ifade etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir