• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Suriye`de Ordu Başkaldırabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`da yayınlanan Moskovskiy Novosti köşe yazarı Yelena Suponina Suriye`de yaşanan son olaylar sonrasında askerlerin Esad yönetimine karşı isyan edebileceğini yazdı.

Hatırlanacağı üzere Fransa Dışişleri Bakanı Esad yönetimi üzerinde baskıların daha da artırılmasını teklif etti. Washington`da ABD dışişleri bakanı ile yaptığı görüşme sonrasında açıklama yapan Alen Juppe, Esad iktidarına hayat şansı tanımadı. Juppe`nin açıklamaları İngiltere dışişleri bakanı tarafından da desteklendi.

Bakanlar BM Güvenlik Konseyi`nin Esad aleyhinde sert kararlar alınması gerektiğini ifade etti. Bu konuda Fransa, İngiltere, Almanya ve Portekiz tarafından hazırlanan teklifler Rusya ve Çin`in karşı gelinmesi sonucunda ertelenmek zorunda kalmıştı. Konu hakkında açıklamada bulunan Medvedev benzer bir kararın Libya aleyhinde de alınmasına ve uygulanmasına rağmen sivil kayıplarının önlenemediğini bildirdi.

Yelena Suponina, Suriye`de Esad`ın diyalog teklifinin de muhalifler tarafından kabul edilmeyeceğini öne sürdü. Suponina`ya göre gösteriler kan davasına dönüşmüş durumda. Bunun yanı sıra sivil katliama katılmayan güvenlik elemanlarıdan 120`sinin askerler tarafından öldürüldüğünü savundu. Esad iktidarı onların aşırı gruplar tarafından öldürüldüğünü belirtse de hukuk savunucuları emniyet birimleri içerisinde yaşanan sıkıntının ölümlere yol açtığına dair görüşleri destekleyen açıklamalarda bulunuyor. Güvenlik birimleri içerisinde sorunun devam etmesi durumunda uzun yıllar devam edecek iç savaşın yaşanabileceği vurgulandı.

İsrail yöneticileri de Kremlin sarayından Suriye konusunda talepte bulundu ve Esad iktidarına silah satılmamasını istedi. İddiaya göre İsrail Esad`ın devrilmesi durumunda İslami güçlerin hükümete gelebileceğine dair tahminlere itibar etmiyor.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir