• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Rus Profesör Potehin: Koronavirüs salgını yazın da sürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

St. Petersburg Devlet Üniversitesi Mikrobiyoloji Kürsüsü profesörlerinden Aleksey Potehin, COVID-19 salgınının yazın da devam edeceğini öngördü. Viroloji uzmanı, hastalığın mevsimsel bir karakter göstermediğine dikkat çekiyor. 

Potehin, şu anda güney yarım kürede yaz mevsimini yaşayan Brezilya gibi ülkelerin yanı sıra ilkbaharın çok sıcak geçtiği Meksika, Hindistan ve Pakistan'da da salgının yayılmaya devam ettiğini hatırlattı.

Bununla birlikte, sıcaklık kuru hava ile birleştiğinde virüs zarar görme eğiliminde.

Sağlık Bakanlığı Viroloji Birimi uzmanları da Potehin ile hemfikir. Birimin yöneticisi Aleksandr Butenko, havanın ısınmasının virüsün yayılmasını önleyemediğini belirtiyor.

Uzmanlara göre, önleyici bir aşı bulunmadığı takdirde salgının sona ermesinin tek yolu, yeterli sayıda insanın bu hastalığa karşı bağışıklık kazanması.

Potehin'e göre insanlık COVID-19'a karşı kolektif bağışıklık kazandıktan sonra bu hastalık mevsimsel bir viral solunum yolu enfeksiyonu haline gelecek.

RUSYA'DA ÖLÜ SAYISI 17'Yİ BULDU

Öte yandan Rusya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı ile lgili farkı bilgiler medyaya yansımaya devam ediyor.  Ajanslar değişik bölgelerden ölüm vakalarını haber olarak bildirirken, dün akşam itibarıyla toplam ölü sayısının 17'yi bulduğu kaydedildi.

Dünkü açıklanan resmi verilere göre, Rusya'da koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısı 302 kişi arttı. Toplam sayı 1836'ya çıktı. Can kaybı ise akşam 17'ye yükseldi.

İki ölüm vakası, bu sabah Vladimir bölgesinden ve Moskova'dan geldi. Moskova'da aynı zamanda diabet hastası olan 84 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.  

Üçüncü ölüm haberi ise öğleden sonra St. Petersburg'dan geldi. Bu bilgi şehrin valisi Aleksandr Beglov tarafından medyaya açıklandı.  

Akşam da Podmoskovye bölgesinden 65 yaşındaki bir hastanın ölüm haberi duyuruldu. Daha sonra gece yapılan resmi açıklamada, Moskova'da yaları 76-86 arasında değişen 4 hastanın daha öldüğü bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir