• DOLAR 32.585
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2432.13
  • ...
Gambiya'da Kırsal Bir Cami; Ebrima'nın Hikayesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Herhangi bir Müslüman topluluğun kalbinde bir cami vardır; herkesin bir araya gelmesi, Allah'a (cc) dua etmesi ve ibadet etmesi, Kuran'ı okumayı ve okumayı öğrenmesi ve başkalarıyla olan ilişkilerini ve İslam'ın kendisiyle olan ilişkilerini güçlendirmesi için kutsal bir alandır. Ancak, her Müslümanın yerel bir camide dua etme ve öğrenme fırsatı yoktur - birçok ülkede bu uzak bir rüyadan ibarettir.

Son zamanlarda Gambiya'nın Foni Bintang-Karanai bölgesinde, 350'den fazla kırsal Müslüman için güzel bir cami inşa edildi.. Köyleri büyük ölçüde tarımsal ve son derece fakirdir; Şimdiye kadar, topluluklarında daha önce hiç cami yoktu. Cömert bağışçılar sayesinde dünya çapında yoksun topluluklara cami hediyesi veriliyor.

Penny Appeal grubu caminin açılış töreni sırasında hazır bulundu. Halk böyle harika bir cami inşa ettikleri için Allah (cc) ve Penny Appeal'ın bağışçılarına sevinç ve şükranlarını sundu . Köy Geliştirme Komitesi Başkanı Ebrima Gibba, bir konuşma yaptı:

“Cami komitesi ve topluluk adına, derin şükranlarımızı iletmek istiyorum. Penny Appeal yardımlarıyla kurulan caminin resmi açılışının ardından " Bu hayırsever organizasyon sizin anılarımızda ve hatta henüz doğmamış nesillerimizin anılarında kalacak." dedi.

"Köyümüzün tarihinde ilk kez mescit oldu. Gerçekten  de bağışçı, cemaat namazlarının birçok ödülünü almamız için bir yol yaratarak bizi kurtardı . Gerçekten de, atalarımızın onlarca yıldır sahip olamayacağı bir ayrıcalık oldu.

Buna ek olarak, mescidin kurulması , toplumdaki birçok kişinin inancını güçlendirmek için uzun bir yol kat edecektir. Son zamanlarda, İmam, İslami öğretileri anlamalarını genişletmek ve yenilemek için hem yetişkinler hem de çocuklar için mescidde dersler vermeye başladı. Bu, büyük önem taşımasına rağmen, yapacak hiçbir yer olmadığı için yıllar önce imkansız bir rüyaydı." dedi.

"Daha önceki Ramazan aylarında, çoğunlukla zeminden dolayı, özellikle geçen yıl Ramazan yağmur mevsiminde düştüğünde, Teravih namazını çoğunlukla toplu olarak değil, kendi başımıza kılmak zorunda kaldık. Elhamdullilah,  artık bu problemimiz olmayacak." dedi.

Aynı derecede önemli olarak, bu alanda bir mescit olması stratejiktir, çünkü köyümüzün yeri o kadar stratejik ki,  birçok gezgin bu yakın zamanda kurulan mescidde birkaç günlük duaya katılabilir. Köy,  komşu diğer altı köy arasında bulunmaktadır ; yani organizasyonunuz sadece köyümüzün insanlarını değil, diğer Müslümanlar için deçok önemli” dedi.

Kaynak: the muslim vibe

Bu haberler de ilginizi çekebilir