• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Gaziantep OSB'de esnek çalışma dönemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus (Covid-19) salgını, sanayi ve ticaret faaliyetlerini olumsuz etkiliyor. Virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla bazı sektörlerdeki iş yerlerinin kapısına kilit vurulurken sanayi tesislerinde de esnek çalışma dönemi başladı.

150 bin kadar çalışanı ve binin üzerindeki sanayi tesisi ile Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep OSB yönetimi, bütün sanayicilere yaptığı duyuru ile esnek çalışma sisteminin uygulanmasını istedi.

Organize Sanayi Bölgesi tarafından sanayicilere gönderilen yazıda, "Gaziantep Valiliğinin 28 Mart 2020 tarihli Coronavirus tedbirleri konulu yazısı ile Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyesi olarak, Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele etkinliğini artırmak, virüsün yayılmasını önlemek, toplum sağlığını korumak için işletmelerinizde, (sağlık malzemeleri üretiminde bulunanlar hariç) esnek çalışma modeline geçiş sağlanarak ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personel ile dönüşümlü olarak çalışma programlanması duyurulmuştur. Konunun hassasiyetine istinaden siz sanayicilerimizden gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususu rica olunur." denildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, konu hakkında yaptığı açıklamasında, virüs salgını ile mücadeleye herkesin katkı sunmasının önemli olduğunu söyledi.

"Önceliğimiz insan sağlığıdır"

Şimşek, "Önceliğimiz insanlarımızın sağlığı. Hükümetimiz bu konuda çok önemli tedbirler alıyor. Millet olarak topyekûn bir mücadelenin içerisindeyiz. Mücadelenin başarıya ulaşması için hepimizin, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarının aldığı kararlara tam olarak uyması gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir