• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Girdi fiyatlarından dolayı çiftçiler zor günler yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, ülkede meydana gelen Coronavirus (Covid-19) salgını hakkında çiftçilerin üzerine düşeni yapabilmesi için açıklamalarda bulundu.

"Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için bakanlığın bir dizi tedbir alması gerekmektedir"

Gıda güvenliği ve ihtiyacının ön planda olduğu bu dönemde çiftçilerin tarlada üretimini gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen İpar, "Günümüzde ülke genelinde yaşanan Covıd-19 virüsünün engellenebilmesi açısından çiftçilerimiz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarımız kendilerine düşen görevin bilincindedir. Ancak, ülke koşullarında girdi fiyatlarının yüksek oluşu ve ürünlerimizin hasat döneminde değerinde satılmaması çiftçilerimizi oldukça zor durumda bırakmıştır. Gıda güvenliği ve ihtiyacının ön planda olduğu bu dönemde çiftçilerimizin tarlada olup üretimini gerçekleştirebilmesi için Bakanlığımızın bir dizi tedbir alması gerekmektedir. Öncelikle çiftçilerimize ödenen desteklerden elektrik kurumu olan DEDAŞ'ın elinin çektirilmesi, çiftçilerimize ödenecek desteklerin zamanında ödenmesi, çiftçilerimizin tarlasını tekrar işleyebilmesi için girdi fiyatlarının aşağıya çekilmesi ve ürün fiyatlarının hasattan önce belirlenmesi gerekmektedir. Çiftçilerimizin mali durumunun iyileştirilmesi açısından zirai borçlar, faizsiz olarak ertelenmeli ve çiftçilerimize ek kredi desteği uygulaması başlatılmalıdır." dedi.

Son yıllarda oldukça zor koşullarda üretim yapmaya çalıştıklarını, çiftçi camiası olarak üretmeye ve tarlaya inmeye devam edebilmeleri için destek isteyen İpar, "Halkımızın bu günleri daha kolay atlatması noktasında üretmeye ve taşın altına elimizi koymaya hazırız. Biz senin için tarladayız, sen evde kal Türkiye!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir