• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Usta öğretici ve ücretli öğretmenler müjdeli haber bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kurumları 16 Mart tarihinde tatil edildi.

MEB’in yayınlamış olduğu genelgede bu tarihten itibaren öğretmen ve yöneticilerin idari izinli olduğu ve bu süreç içinde ek ders ücretlerinin ödenmesine dair bilgi yer aldı.

Okulların tatil edilmesinden ötürü yaklaşık 100 bin civarındaki ücretli öğretmen ve halk eğitim merkezleri bünyesinde çalışan usta öğreticilerin ek ders ücretlerinin ödeneceğine dair bir bilgiye yer verilmemesi tepkiye neden oldu.

Türkiye Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Batman Temsilcisi Selman Yaman, yaptığı açıklamada, MEB ve Maliye Bakanlığı'nın, usta öğretici ve ücretli öğretmenlerin mağduriyetini gidermek için çalışma başlattığını, bunun binlerce işsiz ve mağdur aileyi sevindirdiğini söyledi.

Usta öğretici ve ücretli öğretmenlerin bir an önce müjdeli haberi beklediğini belirten Yaman, “Sorunun çözülmesi için MEB'e başvuran ücretli öğretmenlere Bakanlık, ‘Yasal olarak inceledik. Ücretli öğretmenler, fiilen girdikleri ders ücreti üzerinden ücretlendirildiği için bu dönemde ücret almayacak’ demişti. Okullar kapalı olduğu için, asgari ücretten düşük gelirlerini de derse giremedikleri için kaybetmişti. Öğretmenlerin umutla beklediği haberi MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medya hesabından duyurdu. Binlerce usta öğretici ve ücretli öğretmen şimdi müjdeli haberi bekliyor.” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklamada Kozluk Meslek Eğitimcileri Dernek Başkanı Çetin Doyar’dan geldi.

“Ek ders ücretlerinin ödenmemesi mağduriyet oluşturacaktır”

Doyar, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın başkanlığında 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantıda dünyada hızla yayılan Covid-19 salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Bu süreçte bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edilmiş, bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge öğretmen ve okul yöneticilerini ilgilendirmektedir. Kadrosuz usta öğreticiler ve antrenör ve uzman öğreticiler ile ilgili herhangi bir ibare yer almamaktaydı. Dolayısıyla usta öğreticilere ve ücretli öğretmenlere herhangi bir ek ders ücreti ödemesi belirlenen tarihler için yapılmayacaktı.” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğretici ve antrenörlerin ek ders ücretlerinin ödenmemesi halinde mağdur olacaklarını ifade eden Doyar, hükümet yetkililerinden ücretli öğretmen, antrenör ve usta öğreticilerle ilgili bir an önce düzenlemenin yapılması ve genelgeye kadrosuz usta öğreticilerle ilgili bir ibare eklenmesi gerektiğini kaydetti.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir