• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Türkiye`yi Tehdit Eden Gruba Soğuk Duş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, 22 Ağustos`ta hayata geçecek `filtre` uygulamasını eleştiren Anonymous, Türkiye`deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazımedyasitelerine yönelik `siber saldırı` tehdidinin ardından bir grup Türk `hacker`ın saldırısına uğradı.

Söz konusu grubun yurt dışı kaynaklı `www.anonnews.org` adlıinternetsitesini hedef alan grubun liderliğini `The Bekir` ve `Jester` adını kullanan Türk hackerlar üstlendi.

Anonymous`un web sitesini kısa sürede etkisiz hale getirerek internet erişimine kapatan Türk hackerlar daha sonra grubun saldırıyı yönetecekleri `operationturkey` (Türkiye Operasyonu) ismini taşıyan `IRC` sistemi üzerindeki anlık ileti sayfasını hedef aldı.

IRC sitesini hackleyerek site üzerinden Anonymous`a destek verenlerin IP adreslerini ele geçirdiklerini açıklayan `The Bekir` ve `Jester`, söz konusu IP bilgilerini Türkiye`deki güvenlik ve istihbarat birimleriyle paylaşacaklarını bildirdi.

"ANONYMOUS KAÇACAK YER BULAMADI"

Peş peşe gerçekleştirilen etkin saldırıların ardından web sayfası yayını Google`ın web hizmetleri sayfasına taşıyan Anonymous`un izini süren Türk hackerlar, bu kez de dünyanın en büyük arama motorunu hedef tahtasına koydu.

Google`un söz konusu sayfa içeriğine savaş açan `The Bekir` ve `Jester`ın ekibi uzun uğraşlar sonucu amacına ulaştı.Googleyönetimi saldırıya daha fazla dayanamayarak Anonymous`un web yayınını kaldırdı.

TÜRK HACKERLARIN AMACI NE?

Grubunun liderliğini yapan `The Bekir` ve `Jester` takma adını kullanan Türk hackerlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anonymous`un Türkiye`ye yönelik tehdidi karşısında böylesi bir karşı atak başlattıklarını söyledi.

Anonymous`a yönelik saldırının etkin bir şekilde devam ettiğini ve saatlerce web sayfalarına erişilemediğini kaydeden hackerlar, `Hiçbir güç Türk devletini hedef alamaz, aksini düşünen karşısında bizi bulur` mesajı verdi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir