• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Aile Bilgilerinizi İnternette Paylaşmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi polisleri, güvenlik için sosyal paylaşım sitelerinde aile bilgilerinin paylaşılmamasını istedi.

Bursa’da, “Çevreden ve İnternetten Gelebilecek Tehlikeler ve Alınacak Önlemler” konulu seminer Celal Bayar İlkokulu’nda yapıldı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği seminerde okul çağındaki çocuklara önemli uyarılar yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlileri tarafından internetin tehlikeleri anlatıldı. Çocuk Şubesi görevlisi polisler şu uyarıları yaptı:

”Bir tehdit ile karşılaştığınız zaman 155 polis imdat telefonunu arayın. Ama gereksiz yere de aramayın. Sosyal paylaşım sitelerinde güvenliğiniz için aile bilgilerinizi paylaşmayın. Tanımadığınız insanların davetlerini kabul etmeyin. Bunlar sizlerin güvenli bir şekilde yetişkin bireyler haline gelmeniz ve topluma faydalı bireyler olmanız için önemlidir. Lütfen bu uyarılarımıza dikkat edin.”

TEGV Bursa Öğrenim Birimi Sorumlusu Selma Göksel ise Bursa’da bu yıl yaklaşık bin 600 çocuğa 200 dolayında aktif gönüllüyle `Okul dışı eğitim desteği` verdiklerini söyledi.

Aktifhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir