• DOLAR 32.335
  • EURO 35.189
  • ALTIN 2241.199
  • ...
8 ilde 13 köy karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gittikçe etkisi artan Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle, bulaşıcılığın yayılmasını önlemek amacıyla, Umumi Hıfzısıhha Kanunu'na dayanarak, görüldüğü tespit edilen vakalar nedeniyle birçok köyde karantina uygulamasına geçildi.

Sivas'ta 5 köy karantinaya alındı

Valilikten yapılan duyuruda, "Coronavirus'ün vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin izolasyona geçmelerini sağlamak üzere; Akıncılar/Şenbağlar; Koyulhisar/Boyalı ve Dilekli; Suşehri/Boyalıca ve Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınarak, giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır." denildi.

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü karantinaya alındı

Çan Kaymakamlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, "Çan ilçemizde Coronavirus'ü ile mücadele kapsamında İlçe Hıfzısıhha Kurulu 29 Mart 2020 saat 18.00'da Çan Kaymakamlığı Toplantı Salonunda toplanarak salgınla mücadele alınacak tedbirler kasamında bulaşın önlenmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla bugün saat 22.00'dan itibaren Maltepe köyümüz 14 gün süre ile karantinaya alınmıştır." ifadeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Giresun Çamoluk ilçesi Karadikmen köyü de karantinaya alındı

Giresun Valiliği, "İlimiz Çamoluk İlçesi Karadikmen Köyü'nde, Coronavirus (Covid-19) salgınının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. maddeleri kapsamında, 29 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verilmiştir." ifadeleriyle durumu kamuoyu ile paylaştı.

Çankırı'da bir köy karantinada

Çankırı Valiliği yaptığı duyuruda, "Tüm dünyada yaşanan ve etkileri ülkemizde de hissedilen Coronavirus ile mücadele kapsamında Çerkeş İlçemiz Aliözü köyü için İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 28 Mart 2020 tarihi saat 22.00'den itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmıştır. Bu sürede Ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy giriş çıkışlarında gerekli tedbirler alınmış, Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup süreç Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca herhangi bir açıklama yapılmadan bilhassa sosyal medya üzerinden bilgi kirliliğine ve halkımızı gereksiz yere paniğe sevk edecek paylaşımlardan kaçınılması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Kütahya'da Yeşildere köyü karantina altına alındı

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Simav ilçesi, Yeşildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaktadır. Lütfen, evde kalın! Bulunduğunuz şehirde/kasabada/köyde kalın! Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin." ifadeleri kullanıldı. 

Gümüşhane'de bir köy karantinada

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de Coronavirus pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Yozgat merkez köylerinden Derbent karantinaya alındı

Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada merkeze bağlı Derbent köyünün 29 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar karantinaya alındığı belirtildi.

Malatya'da 2 köy karantinada

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Darende İlçesinin Ilıca Mahallesi ve Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Eğnir Mahallesi'nde Coronavirus salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlandığı ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir