• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Gaziantep'te Coronavirus sessizliği kentin her yerine yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirüs salgının hızla yayılmasının ardından Türkiye'de de önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililerin "Evden çıkmayın" uyarıları sonrası Gaziantepliler de önlem amaçlı evlerinden çıkmazken, birçok turistik bölge de ıssız kaldı.

Covid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmalarının yasaklanması ve diğer yaştaki vatandaşların da zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmamaları yönünde yapılan çağrıları dikkate alan Gaziantepliler, geçen hafta sonuna göre bu hafta sonu evde kalmayı tercih etti.

Virüs salgını nedeniyle dünyanın en eski şehirleri sıralamasında 9'uncu sırada yer alan ve Türkiye'nin de en kalabalık şehirlerinden olan Gaziantep'te en işlek cadde, meydan ve parklar sessizliğe büründü.

Köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde her zaman ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden olan, 12 ay boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Gaziantep'te, Coronavirus sessizliği kentin her yerine yansıdı.

Coronavirus endişesi kentte her gün binlerce insanın ziyaret ettiği tarihi mekân ve meydanları boş bıraktı. Gaziantep sokaklarındaki sessizlik görüntülere yansırken, kentte gündelik hayatın en kalabalık noktalarını oluşturan meydandaki trafik akışı da büyük ölçüde azaldı.

Gaziantep'in meydanlarında, cadde ve sokaklarında Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alan ve tedbirlere uyan vatandaşların da dışarı çıkmamaları üzerine kentte büyük bir sessizlik hâkim olurken, özellikle hafta sonları insanların akın ettiği meydanlar, çarşılar, tarihi mekân ve pazarlar, gezi alanları ve parklarda en sessiz pazar günü yaşanıyor.

Vatandaşların sokağa çıkmama uyarısına büyük ölçüde riayet ettiği kentte, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânlarından olan tarihi Almacı Pazarı, Kürkçü Han Çarşısı, Zincirli Bedesten, Gaziler, Suburcu ve Karagöz caddelerindeki esnafların büyük bir çoğunluğunun bu hafta sonu kepenk açmamasından dolayı büyük bir sükûnet hâkim oldu.

Ayrıca asırlardır bakır işlemenin yapıldığı ve çekiç seslerinin hiç susmadığı Bakırcılar Çarşısı'nda da ilk defa sessizliğin hâkim olduğu görüldü.

İnsanların dışarı çıkmaması üzerine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve 100. Yıl Kültür Parkı, çocuk oyun alanları, oturma alanları, cadde ve sokaklar, tarihi Antep Kalesi meydanı ve civarı ile kentin eski sokakları başta olmak üzere diğer tarihi mekânlar ve meydanlar boş kaldı.

Yine hafa içi başta olmak üzere özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan tarihi Antep kalesi de sessizliğe bürünen mekânlar arasından yer aldı. Coronavirus salgınının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de her geçen gün etkisini arttırması nedeniyle Gaziantepliler evlerine çekilirken, tarihi mekânların, meydanların, piknik alanlarının ve caddelerin tarihinde belki de hiç şahit olmadığı kadar sakin geçmesine neden oluyor.

Toplu taşıma kullanımında da ciddi düşüşün yaşandığı kentte, yolculuk yapmak isteyen vatandaşların büyük bir kısmı kendi araçlarını kullanmayı tercih ediyor. Kentin diğer noktalarında da çok az sayıda vatandaş ile sürücü dışarı çıktı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir