• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
MİNHAP Büyük İmza Kampanyasını Destekleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) yetkilileri, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki`yi ziyaret etti.

MİNHAP`ın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren MİNHAP) yetkilileri, Memur-Sen`in başlattığı "Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası"na destek olacaklarını ifade ettiler.

Halk Başörtüsünün Her Alanda Serbest Olmasını İstiyor
Memur-Sen İl Başkanı Durali Baki ve Başkan Yardımcısı Zafer Caner tarafından ağırlanan MİNHAP yetkilileri bir süre sohbet etti. MİNHAP`ın yaptığı çalışmalarını anlatan Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar Hoca, "Halk başörtüsünün her alanda serbest olmasını istiyor. Başörtüsü ile ilgili yanlış bir algılama var. Bu memlekette her türlü rezaletle ilgili hak talep edip mesafe alan insanlar varken, Müslüman bir bayan başörtüsüyle sınava girmek isteyince, yâda öğretmen olduğu halde başörtüsü ile ders vermek isteyince buna karşı çıkılıyor. Bunun tartışmamasını olmaması gerekirken maalesef Türkiye`de başörtüsü ve tesettür sorunu yaşanıyor" dedi.

Cemal Çınar Hoca, ziyarette MİNHAP olarak, Memur-Sen`in başlattığı "Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası"na destek olacaklarını söyledi.

Başörtüsü Tüm Müslümanların Sorunudur
Başörtüsü meselesinin tüm Müslümanların sorunu olduğunu söyleyenMemur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, başörtüsü sorunun çözülmesi için Memur-Sen olarak Türkiye`de `Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası` başlattıklarını ifade etti. Durali Baki, topladıkları imzaları TBMM`ye ve Başbakanlığa göndereceklerini söyledi. Durali Baki, ayrıca başlattıkları imza kampanyası için bütün sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini dile getirdi.

Hükümet İşi Ağırdan Alıyor
Hükümet`in başörtüsünün önündeki engellerin tamamen kaldırılması için yavaş adımlar attığını belirten Durali Baki, "Hükümet başörtüsü ile ilgili adımları yavaş atıyor. Başörtüsü serbest olacaksa şimdi olsun. Ak Parti iktidarında devlet kurumlarına mini etekli ve top sakallı olarak rahatlık girebiliyorlar. Ama başörtülüler giremiyor. Bizim kimseyi kinimiz ve düşmanlığımız yok. Bu bağlamda da biz insanlara gerçek manada İslam`ın hoşgörüsünü anlatacağız. İslam kin nefret duyguları içeren bir din değildir" dedi.
(Abdusselam Güneş - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir