• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
İzmir EXPO İçin Son Nokta Koyuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar
ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nda EXPO alanı İnciraltı`nın imar planının ele alındığı basına kapalı toplantının ardından açıklama yaptı.



Bakan Bayraktar, İnciraltı EXPO planlarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın talebi doğrultusunda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi`nden aldıkları görüş doğrultusunda yapıldığını söyledi.



Yasaya göre bu planların uygulamasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nın yapacağını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti: ``Bunların hem imar uygulamasını hem de ruhsatlarını verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi`dir. O yüzden projenin daha rantabl olabilmesi,
İzmir`in marka değerinin daha çok artırılması için neler gerekir, uygulamacı olarak onları teknik arkadaşlarla, genel sekreter yardımcıları, plancılarla beraber bize izah ettiler. O doğrultuda zaten planların itiraz süresi var, onları değerlendirdik.``


Bunun sonucunda ortak karara vardıklarını dile getiren Bayraktar, ``İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin talebi doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bakanlığımızın ortak aklıyla planlara son şeklini verip, kısa sürede İzmir İnciraltı`nda sağlığı öne çıkaran bir kültür merkezi, turizm merkezi yaratmaya yönelik çalışmamızın en önemli adımını da bugün atmış olduk. Sayın Başkan`a teşekkür ediyorum`` diye konuştu. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir