• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
İstanbul tarihinin en sakin günlerini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan kafe, kıraathane ve restoranların ardından ekonomi ile altın piyasasının can damarları sayılan Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı gibi mekânların da kapatılmasıyla, İstanbul tarihinin belki de en sakin günlerini yaşamaya başladı.

Yerli-yabancı turistlerin uğrak mekânlarından olan Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nda yaklaşık bir haftadır esnaf kepenk açmıyor. Yine ciddi turistin ziyaret ettiği Sultanahmet ve Eminönü’nde de tam bir sükûnet hâkim.

Coronavirus’un ülkemizde de her geçen gün etkisini arttırması nedeniyle evlerine çekilen İstanbullular, tarihi mekânların, meydanların, piknik alanlarının ve caddelerin tarihinde belki de hiç şahit olmadığı kadar sakin geçmesine vesile oluyor.

Toplu taşıma kullanımlarında da ciddi düşüşün yaşandığı kentte, yolculuk yapmak isteyen vatandaşların büyük bir kısmı kendi araçları ile yollara çıkıyor.

İnsanların adeta birbirini ezerek metrobüse bindiği, günün neredeyse her saatinde trafiğin olduğu Cevizlibağ gibi yoğun bölgelerde bile ciddi sakinlik yaşanıyor. Çok az insanın dışarı çıktığı İstanbul’da, şimdilerde ise tarihi meydanlar güvercin ve martılara kalmış durumda.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir