• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
ÖK Üyelerinden Batman Üniversitesi`ne Övgü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - YÖK Yürütme Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Prof. Dr. Şaban Çalış, Batman Üniversitesi Rektörünü ziyaret etti. Türkiye geneli üniversite ziyaretlerini gerçekleştiren Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Prof. Dr. Şaban Çalış, Batman Üniversitesi`nin yeni kurulan üniversiteler arasındaki hızlı gelişiminden oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.

 

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında öğretim üyelerinin ihtiyaçlarını yerinde inceleyip isteklerinin neler olduğunu görmek adına Üniversiteleri ziyaret ettiklerini ifade eden YÖK Yürütme Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Muhittin Şimşek, " 81 İlde bulunan üniversiteleri geziyoruz. Batman Üniversitesini de bu amaçla ziyaret ettik. Geliş amacımız öğretim üyelerimizin varsa sorunları ve ihtiyaçları onları belirlemektir. Batman Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında oldukça iyi bir gelişme kaydetti. Önceki yıllarda üniversitemizde 4 öğretim üyesi varken bugün 41 öğretim üyesine sahip." dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`ın gayretlerini gördüklerini belirten Şimşek, "Batman Üniversitesi merkezi kampusuyla kentle kaynaşıyor. Yeni kampus alanının hizmete girmesiyle de 3-5 sene içinde bölgede gurur duyacağımız bir Üniversite olacak. Biz burada güzel şeyler gördük, Senato üyeleriyle de bir araya gelerek sorunları paylaştık. Batman`dan sonra güzergâhımız İstanbul olacak. Başta da ifade ettiğim gibi ülke içindeki tüm üniversiteleri geziyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Merkez kampus ve derslikleri yerinde gezen heyet, öğrencilerle sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

 

Rektör Uluçam, yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek Prof. Şimşek ve Prof. Çalış`a Ebru tablosu hediye etti. Rektör Uluçam ve Öğretim görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektiren YÖK üyeleri İstanbul`a hareket etti.

Masum Günaydın-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir