• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...
Hagel`den israil`i Destekleme Vaadi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Presstv`nin bildirdiğine göre eski cumhuriyetçi senatör ve Obama`nın savunma bakanlığı adayı Chuck Hagel dün yaptığı bir açıklamada geçmiş tutumunu dikkate almaksızın siyonist İsrail rejimini destekleyeceği vaadinde bulundu.

Amerika`nın yeni Savunma Bakanı olması beklenen Chuck Hagel, daha önce 2006 yılında İsrail için söylediği sözlerden dolayı eleştirilere maruz kalmıştı.

Kendisi daha önce Vietnam`da da savaşmış olan Hagel, 2006 yılında Ortadoğu barış müzakerecisi ve yazar Aaron David Miller`a verdiği röportajda `İsrail lobisi Amerika`da çok güçlü ve pek çok kişiyi tehdit ediyorlar. Yaptıkları bazı aptalca şeylere her zaman karşı çıktım` ifadelerini kullanmıştı. Kendisini `İsrail`in dostu` olarak tanımlayan Hagel`in bu sözleri ülkedeki Yahudi kesimden ve İsrail`den büyük tepki çekmişti. Aynı röportajda `Ben bir İsrail senatörü değilim Amerikan Senatörüyüm. İsrail`i desteklesem de öncelikli amacım Amerika`nın çıkarlarını korumaktır` diye konuşmuştu.

Hagel Savunma Bakanlığı`na aday gösterildiği bu günlerde kendi partisi içinden de eleştirilerin odağı oldu. Senato`daki etkili isimlerden Cumhuriyetçi senatör Lindsay Graham, dün bir televizyon kanalında demecinde, Hagel`in adaylığının onaylanması halinde "ABD tarihinde İsrail`e karşı en muhalif savunma bakanı olacağını" öne sürdü. Amerika Siyonist Örgütü Başkanı Morton Klein de, Hagel için, "Senato`da görev yapmış, İsrail`e en düşmanca eleştirilerde bulunan kişilerden biri" ifadesini kullandı.

Hagel ise iddialara `benim İsrail karşıtı olduğumu gösterecek tek bir kanıt bile bulamazsınız` diyerek kendini savundu.

(İRİB)


Bu haberler de ilginizi çekebilir