• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Midyat’a “Sanat ve Tasarım Fakültesi” müjdesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat ilçesinde telkari, katori taşı ve el sanatları alanlarında tarihi bir geçmişe sahip olması ilçe yöneticilerinin öteden beri bu konuda bir fakülte kurulması için girişimleri olmuştu.

Bu kapsamda Mardin Artuklu Üniversitesi’nin öncülüğünde geçtiğimiz aylarda Mardin milletvekilleri, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat Meslek Yüksek Okulu eski Müdürü Tarık Demir ve şu an TBMM Anayasa Komisyonu Uzmanlığı görevini yürüten Haluk Kurnaz’ın aralarında bulunduğu heyet tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile yapılan görüşme sonucunda Midyat’a Fakülte açılması için istişare ve girişimde bulunulmuştu.

Bugün Resmi Gazetede yayımlanan kararla Artuklu Üniversitesine bağlı Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesinin açılmasına onay verildi.

Resmi Gazetenin 28 Mart 2020 Cumartesi Günü Kararları kamuoyuyla paylaşıldı.

2319 sayılı kararda, "Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması, kapatılması veya adlarının değiştirilmesi hakkında ekli Kararın yürürlüğe konulması, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Yayımlanan kararda iki üniversiteye bağlı bölümlerin isimleri değiştirilirken 21 Üniversiteye bağlı fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitü açılmasına karar verildi.

Kararda, Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesinin kurulması talimatı verildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir