• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Bingöl Üniversitesi Rektörüne Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- BİN-DER Başkanı Karasu, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş`a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

 

Karasu`nun açıklamasında yer alan sert eleştirilerden Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli de nasibini aldı.

 

Rektör Baydaş`ın üniversiteyi aile üniversitesi haline getirdiğini iddia eden Karasu, \"Bingöl halkı, Bingöl Üniversitesi`ni `Baydaş Üniversitesi` olarak biliyor ve tanımlıyor. Halkın gerekçesi biyolojik ve sanal akrabalık ile ideolojik akrabalıklar ekseninde oluşturulmuş kadrolaşmadır. Allah Baydaş`lara akademik zeka vermiş, hikmetinden sual edecek değiliz\" ifadelerini kullandı.

 

\"Bingöl Üniversitesi sosyolojiyle kavga, bilim etiğini sanal paradigmaya kurban ettiği için perişan durumdadır\" diyen Karasu, tarihin Rektör Baydaş`ı Kürtçeye hizmet eden biri olarak değil de, Kürtçeyi tahrif eden bir paradigmanın aktörü olarak not edeceğini savundu.

 

Karasu, \"Sayın Baydaş `Kırdkî/Zazakî eserler varsa bize gönderilsin` diyor. Sayın Baydaş`ın 20.000`i aşan kelime ve yüzlerce sayfadan oluşan sözlüğü, imla kılavuzu kitaplarını, ders kitaplarını; şiir, öykü, roman, araştırma-inceleme, derleme ve dergileri, gazeteyi yok sayması, bunca yazar, dil aktivistini ve eserlerini görmemesi ideolojik miyopluktur. Metodolojiyi bilen bilim ahlakına sahip bilim adamları çalışma yaparken veya konuşurken önce ilgili alanda yapılmış bir çalışmanın olup olmadığını araştırmakla işe başlar. Sayın Baydaş sempozyum düzenlemekle, tebliğleri kitaplaştırmakla övünüyor. Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli`nin bilimsel değerlerden, etikten, ahlaktan mahrum olan tebliğine, kitabın 500-516 arası sayfalarına baksın. Bolelli`nin tebliğinde yararlandığı tüm kaynakları, verileri, belgeleri biliyoruz. Zazaki.Net teki kaynakları kullanmış. Dil ile alakası olmadığı için kullandığı kaynaklara müdahale etmemiş. Tebliğde yaptığım araştırmaya göre demiş. Zannedersiniz ki, tüm o çalışmayı kendisi sahada yapmış, tüm kaynakları kendisi derlemiş. Sayın Baydaş`a soruyoruz: Bilim anlayışınız bu mu?\" diye konuştu. (Faruk Açıkbaş-Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir