• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Coronavirus’e yakalanan Alman Yeşiller Partisi eski başkanı para dilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Jutta Gerta Armgard von Ditfurth, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Covid-19 salgınına karşı çaresiz kaldığını ve 15 ayrı işini kaybettiğinini söyledi.

Paypal hesabını ve IBAN numarasını paylaşarak yardım talep eden 68 yaşındaki Jutta Ditfurth, sevenlerinden bağış yapmalarını istedi.

Ditfurth, “Sizin yardımınız olmadan başaramam. Haftalarca grip hastalığından sonra şimdi de Covid-19 yüzünden haziran ayına kadar 15 ayrı işimi kayıp ettim. (dersler, eğitim Seminerleri). Başka daha ne diyebilirim?” paylaşımında bulundu.

Almanya’daki bir dergiye konuşan Ditfurth, neden takipçilerinden bağış talebinde bulunduğunu anlattı.

Henüz emekliye ayrılmadığını bu nedenle çalıştığını anlatan Ditfurth, belediye meclis üyesi olduğunu ancak buradan da para almadığını ifade etti.

Gazetecinin “Hiç mi bir birikim yapmadığına” yönelik sorusuna Ditfurth, hayatını boyunca hiç birikim yapmadığını ve birikime karşı olduğunu söyledi. Ditfurth, bu günden sonra kendisi için birşeyler yapmak istediğini söyledi.

Bağış talebinin ardından para gönderenlerin olduğunu belirten Ditfurth, ancak şu anda kanun dışı olduğu için bankanın hesabıma el konulduğunu; paypal üzerinden para gönderildiğini kaydetti.

Son günlerde güzel mailler aldığını ifade eden Ditfurth, bazen de özellikle Nazi taraftarları tarafından tehdit mesajları da aldığını belirtti.

Jutta Gerta Armgard von Ditfurth kimdir?

Aynı zamanda sosyolog, politikacı, Feminizm, eko-sosyalizm ve ırkçılık karşıtı aktivist olan Jutta Gerta Armgard von Ditfurth, gazetecilik de yapıyor.

1970'lerin sonundan itibaren Yeşiller Partisi’nin kuruluşunda Hessen Yeşil Listesi’nin (GLH) biçimlendirici bir üyesi olan Ditfurth, 1980 başlarında Yeşiller Partisi’nin kurucularından biri oldu.

1980’lerde partinin sol kanadının “radikal ekolog” olarak tanınan temsilcilerinden biri haline gelen Ditfurth, 1984'ten 1988'in sonuna kadar hem Rainer Trampert hem de Lukas Beckmann (1984-1987), Regina Michalik ve Christian Schmidt (1987-1988) ile üç üyeli Yeşiller Federal Komitesi’nin bir üyesi olarak çalıştı.

Partinin Berlin Duvarın yıkılmasından hemen sonra 1990 Bundestag seçimindeki yenilgisinin bir sonucu olarak, Yeşiller Partisi “real politikaya geri dönüş” yaşadı. Ditfurth 1991'de partiyi birçok sol görüşlü arkadaşları ile birlikte protesto ederek terk etti. 2001-2008 yılları arasında Frankfurt am Main Belediye meclisinde ÖkoLinX'in üyeliğini yaptı. 2011 yılından itibaren görevini tekrar üstlendi. 2019 Avrupa seçimlerinde ilk defa partisi ile katılan Ditfurth, seçimlerde başarılı olamadı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir