• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Hamile ve emziren kadınlar Coronavirus'ten korunmak için daha hassas olmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Doktor Seyithan Güler, Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı hamile kadınların çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Güler, bu süreçte hamile kadınların bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları ve annelerin emzirdikleri çocukları için mutlak surette maske ve eldiven kullanmaları gerektiğinin altını önemle çizdi.

"Hamile kadınlar özellikle kalabalık ortamlardan uzak durmalı"

Op. Dr. Güler, "Hamile kadınlar özellikle el hijyenlerine dikkat etmeleri lazım. El hijyeni dediğimiz ise en az 20 saniye süreyle ellerini sabunlu su ile yıkamaları gerekiyor. Günde en az 2 litre su içmeliler. Özellikle yabancı bir materyal ile temas olduktan sonra ellerini yüzlerine dokunmadan önce ellerini mutlaka yıkamaları gerekiyor. Hamile kadınlar, bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları gerekir. Bağışıklık sistemleri için dengeli ve düzenli beslenmeliler. Özellikle grip ve nezle gibi ateşli hastalıklar olduğu zaman mutlaka hastaneye başvurmaları lazım. Bu tür hastalıklar da Coronavirus çıkabilir. Bulaştırmayı engellemek için sarılmamak, el sıkışmamak gerekiyor. Çevredeki insanlardan en az bir metre hatta iki metre uzak durulmalı, özellikle de kalabalık ortamlardan uzak durulmalı." dedi.

"Hamile ve emziren kadınlar seyahate çıkılmamalı"

Op. Dr. Güler, "Hamile kadınların, mecbur kalmadıkça seyahate çıkmamaları, özellikle uçak yolculuklarından kaçınmaları lazım ve sosyal aktivitelerin ertelenmesi gerekiyor. Emziren anneler mümkünse bebeği beslemeden önce ellerini yıkamaları ve maske takmaları önemli. Bulundukları ortamları günde en az 2-3 defa havalandırmaları gerekiyor. Mecbur kalmadıkça evden çıkmamalılar." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir