• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
HÜDA PAR'dan "Küresel Ateşkes Çağrısı"na destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi, BM Genel Sekreteri Guterres'in "Küresel Ateşkes Çağrısı"na ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, çağrının karşılık bulması gerektiğine vurgu yapılarak, "Vicdan sahibi herkesi bu çağrıya sahip çıkmaya ve dünya barışına hizmet etmeye çağırıyoruz." denildi.

Çağrıyı anlamlı bulduklarını ifade eden HÜDA PAR, "Guterres'in savunmasız bölgelere insani yardım koridorlarının açılabilmesi ve küresel salgın ile mücadele için silahlı çatışmaları durdurma çağrısını anlamlı buluyor ve destekliyoruz. Bu çağrı karşılık bulmalıdır. Bu nedenle öncelikli olarak Birleşmiş Milletler'i ve vicdan sahibi herkesi bu çağrıya sahip çıkmaya ve dünya barışına hizmet etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Herkes aynı şekilde risk altındadır ve bundan kurtulabilmek için birbirine muhtaçtır"

Bütün dünyanın işbirliği yapması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Coronavirus'ün dünyada hızla yayılmasıyla bir kez daha anlaşıldı ki Covid-19 ile mücadele edebilmek ve yenebilmek için bütün dünya iş birliği yapmak, beraber çalışmak ve eşgüdüm halinde tedbirlere yönelmek durumundadır. Küresel felaketler, pandemiler, insani krizler ile mücadele gibi durumlarda dünyanın en büyük ülkesi ile en küçük ülkesi veya en zengin ülke ile en fakir ülke arasında bir fark yoktur. Herkes aynı şekilde risk altındadır ve bundan kurtulabilmek için birbirine muhtaçtır." denildi.

"Dünya halkları, aralarındaki tüm sorunlara rağmen birlikte yaşamayı öğrenmek zorundadırlar"

Açıklamada, "Dünya halkları, aralarındaki tüm sorunlara rağmen birlikte yaşamayı öğrenmek zorundadırlar. Bütün dünya istesin veya istemesin bir şekilde birbirinden etkilenmektedir. Huzur da huzursuzluk da umumidir. Dünya siyasetine hâkim olan bencillik ve çıkar stratejisi devam ettiği müddetçe herkes dünyayı yok etme yarışında bu kötülükten pay almaya devam edecektir. Aynı şekilde herkes, dünyada kendisi dışında da devlet ve toplumların yaşadığını, dünyayı onlarla paylaşmak zorunda olduğunu kabul ettiği anda dünya çok daha güzel ve huzurlu olacaktır." ifadelerine yer verildi.

"Bütün devletleri barış içinde yaşamaya ve silahlı çatışmalara son vermeye davet ediyoruz"

Devletlere, savaşların bitmesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Coronavirus, dünyanın bu hakikati anlamasına vesile olmalıdır. Bütün devletleri barış içinde yaşamaya ve silahlı çatışmalara son vermeye davet ediyoruz. Hiçbir halkın huzur ve saadeti, başka halkların felaketleri veya sefaletleri üzerine bina edilemez. Hiçbir halkın dünya sınırları dışına çıkabilme imkânı olmadığına göre birlikte yaşamasını öğrenmek zorundayız. Bu nedenle; hep beraber savaş ve kaosları yaşayacağımıza, hep birlikte adalet ve barışı yaşayalım." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir