• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Bitlis`te Hayat Felç Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis`te kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı Bitlis ve bağlı ilçe ve köylerde okullar iki gün tatil edildi. Kar nedeniyle Bitlis`in ilçeleriyle olan bağlantısı zaman zaman kesildi.

 

Bitlis-Mutki ve Tatvan- Hizan yollarına çığ düşmesi nedeniyle bu yollar kısa süreliğine ulaşıma kapandı. Tipi ve fırtınanın etkisiyle görüş mesafesinin 3-4 metreye düştüğü kentte il özel idaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Kent merkezinde ise belediye ekiplerinin yollardaki karı temizleme çalışmaları devam ediyor.

 

Birçok Yere Elektrik Verilmedi ve Su Kesintileri Yaşandı

Merkezde kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle birçok mahalleye elektrik verilmezken kentteki bir çok mahallenin suları. Su kesintileri nedeniyle vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.
Vatandaşlar yetkililerin yaz aylarında su şebekelerini onarmadıklarını ve kışın bu sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler.

 

Bitlis Eren Üniversitesinde Eğitime Ara Verildi, Sınavlar Ertelendi

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru yaptığı yazılı açıklamada kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, fırtına ve tipi nedeniyle eğitim-öğretime iki gün ara verdiklerini belirterek yapılmayan sınavların tarihlerini ertelediklerini belirtti.

 

Okullar Tatil Edildi, Kamuda Çalışan Hamile ve Özürlüler İzinli Sayıldı

Kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı merkez, ilçe ve bağlı köylerde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında okullar iki gün tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve özürlüler idari izinli sayıldı.

 

Kimi Araçlar Yolda Kaldı, Kimi Karın Altında Kayboldu
Yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı merkezden geçen yol ve çevre yollarında görüş mesafesi 3-4 metreye kadar düştü. Bundan olumsuz etkilenen şoförler yollarda kaldı. Kimi kara saplandı, kimi yolda kalarak araçlarına zincir takmak zorunda kaldı. Görüş mesafesinin düşmesiyle birlikte zaman trafik kazaları da meydana geldi. Kimi araçlar ise karların dibinde kayboldu.

 

Bitlis`ta araç park alanlarının olmayışı nedeniyle caddelere gelişi güzel park edilen araçlar belediye ekiplerinin çalışmasını zorlaştırdı.
Belediye yetkilileri çalışmaların aksamaması için vatandaşların araçlarını bilinçsizçe ve rastgele park et memeleri konusunda uyardı.(Şükrü Tontaş İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir