• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
TTK`daki Ölümler Araştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü binasında brifing almasının ardından, kuyu başında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kazada hayatını kaybeden bütün madencilere baş sağlığı dileyen Yıldız, şöyle konuştu:

``Dün, eksi 630 kodunda bir gaz deşarjı oldu. Bu bir patlama değil. Metan gazı, zehirli bir gaz değildir. Boğucu bir gazdır. Oksijen miktarının azalmasından dolayı da burada, o deşarjdan sonra, böyle bir basınç oluştu. 8 tane kardeşimizden, 5`inin cenazelerini defnetmeye başladık. Tabii ki bu esnada oksijen miktarı azaldığı için, ölüm sebepleri şu anda bize böyle gözüküyor. Adli ve idari soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar, bu konuda çok fazla fikir yürütmemeye gayret gösteriyorum.``

-``Spekülatif cümlelerden kaçınmak lazım``-

Gazetecilerin, sondajların hatalı olduğu, bir kıvılcım oluşması durumunda, yüzlerce madencinin hayatını kaybedebileceğine yönelik iddialarla ilgili soruları üzerine Bakan Yıldız, yaşanan acının herkesin acısı olduğunu ifade ederek, bu konular üzerinden politika yapılmaması gerektiğini belirtti.

Yıldız, acının olduğu yerde, bir çok algıyı, gerçeklerle buluşturmak durumunda olunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
``Bu açıdan spekülatif cümlelerden kaçınmak lazım. Bununla ilgili, herhangi bir ihmal varsa, bunu tespit etmekte herhangi bir sıkıntımız olmaz. Her zaman söylüyorum. Bu konuda herhangi bir ihmal, eksik ve kusur varsa, bunun üzerine direk ve doğrudan cesaretle gideceğimizi herkesin bilmesi lazım. Ancak, bu cümleleri önceden telaffuz etmek, önceden söylemek son derece sakıncalıdır. Böyle bir kültürün artık bize yerleşmesi lazım.``

-Ölen işçilerin cenazeleri toprağa verildi-

Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerden Muhsin Akyüz ile Köksal Kadıoğlu`nun cenazesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın katılmıyla defnedildi. Hayatını kaybeden diğer işçilerden Hasan Bozacıoğlu`nun cenazesi, yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından götürüldüğü köyünde defnedildi. Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında hayatını kaybeden işçilerden Satılmış Arslan`ın cenazesi de defnedildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir