• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
`Tesettür Bir Kez Daha Alçakça Saldırıya Uğramıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da bir müdür tarafından başörtülü öğretmene yapılan hakarete bir tepki de Diyarbakır`da yaptığı hizmetler ile adında söz ettiren Hizmet Der`den geldi. Hizmet Der, yaptığı yazılı açıklama ile olayı kınadıklarını belirterek, Tesettürün bir kez daha alçakça saldırıya uğradığını vurguladı.
 
İslam Düşmanı Zihniyet Devam Etmekte
Hizmet der adına yapılan açıklamada, " İslam düşmanı zihniyetin yaklaşık bir asırdır Müslüman halka yönelik yaptığı zulüm ve baskılarını devam ettirdiği bu ülkede 4 Ocak itibariyle bir yenisi daha eklenmiştir. Mevcut yasalarla zaten yasak olan İslam`ın olmazsa olmazı `Tesettür`, bir kez daha alçakça saldırıya uğramıştır" denildi.
 
Mağdur öğretmene sonuna kadar destek vereceklerine belirten Hizmet Der yetkilileri, " Bizler Tesettüre Çağrı Platformu (Tesçağ) üyelerinden bir dernek olarak öğretmen kardeşimizin bu onurlu tavrını tebrik ediyor ve kendisini destekleyeceğimizi belirtiyoruz. Ayrıca okul müdürü ve onun şahsının temsil ettiği zihniyeti şiddetle ve lanetle kınıyoruz. İçinde bulunduğu hatadan bir an önce dönmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Bu Yönetmelikten Derhal Vazgeçin
Yapılan yazılı aıklama da son olarak, " AKP hükümetinin yeni çıkardığı kılık kıyafet yönetmeliğinin; bırakın topluma ve bu Müslüman halka serbestiyet ve özgürlük getireceğini, bilakis daha çok zulüm, gözyaşı ve hukuksuz bazı uygulamalarla halkı daha da sıkacağını her türlü linç, toplumu germe, fikir ve fiillerini de beraber getireceğine inandığımızı buradan beyan ediyoruz. Bu yönetmelikten derhal vazgeçilmesi gerektiğini belirtiyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Hatırlanacağı üzere, 13 yıllık öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda, başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle öğrencilerinin gözleri önünde okul müdürü Zeynel Abidin Demir tarafından yaka paça dışarı atılmış. Skandal olayın sonrasını görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı muhabiri de müdürün saldırısına uğramış ve muhabirin görüntü alması engellenmişti. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir