• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
TSK`dan Balyoz Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Genelkurmay Başkanlığı`nın internet sitesinde yer alan duyuruda, bazı basın yayın organlarında, ``Balyoz Davası olarak bilinen davanın tüm delillerinin asıllarının Genelkurmay Başkanlığı`nda bulunduğu ve sanıkların, sahte olduğunu iddia ettikleri belgelerin orijinallerinin Genelkurmay Başkanlığı`nca mahkemeye gönderildiği`` yönünde haberler yer aldığı anımsatılarak, bunun doğru olmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
``Davanın soruşturma aşamasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talebi üzerine, Genelkurmay Başkanlığı`nın 22 Şubat 2010 tarihli yazısı ile 1`nci Ordu Komutanlığı`nda yapılan plan seminerinin `Balyoz Güvenlik Harekat Planı` adlı bir bölümünün veya ekinin mevcut olmadığı; ayrıca, `Oraj` ve `Suga` isimli eylem planlarının ise bulunmadığı bildirilmiştir.

Mahkemenin gerekçeli kararında ise `Gölcük Donanma Komutanlığı ve Eskişehir`de sanık Hakan Büyük`te ele geçirilen dijitallerde bulunan taranmış belgelerin asıllarının ilgili birliklerde mevcut olduğu, Genelkurmay Başkanlığı`nca mahkememize bildirilmiştir` ibaresine yer verilmiştir. Bu ibareden yola çıkılarak, dava konusu tüm delillerin asıllarının bulunduğu ve Genelkurmay Başkanlığı`nca mahkemeye gönderildiği şeklinde basında yer alan iddialar asılsızdır.``

TSK`nın dediği doğrudur

Meclis`te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başkanlığı`ndan yapılan açıklama üzerine, ``Silahlı Kuvvetler`in darbe girişiminde bulunanlarla bir bağlantısı yoktur. Silahlı Kuvvetler diyorsa, dediği doğrudur`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir