• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi: “Virüs nedeniyle satışlar çok düştü”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükelçi, Coronavirus salgınının ardından hijyene daha çok dikkat ettiklerini ve müşterilerin ekmekle temasının kesinlikle olmadığını belirterek, fırıncı esnafının günde yüzlerce kişiyle muhatap oldukları için sağlıkçılar kadar risk altında olduklarına dikkat çekti.

Coronavirus salgını nedeniyle ekmek satışlarının çok düştüğüne vurgu yapan Büyükelçi, bu süreçte fırıncı esnafının çok mağdur olduğunu ve dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Büyükelçi, Ramazan Ayından önce ekmeğe zam düşünmediklerini kaydetti.

Fırınların savaş dönemlerinde dahi açık olduğunu dile getiren Büyükelçi, Coronavirus salgını nedeniyle vatandaşların ekmek stoklamasının yanlış olduğuna vurgu yaptı.

“Fırıncılar da sağlıkçılar kadar risk altında”

Fırınlarda hijyeni fazlasıyla artırdıklarını söyleyen Büyükelçi, “Artık fırınların içerisine müşteri almıyoruz. Maske fazla kullanılmasa da fırınlardaki personeller iş elbisesi ve eldiven kullanmaya gayret ediyorlar, temizlik yapmaya ve hijyene oldukça fazla önem veriyorlar. Maskenin çok faydalı olduğunu düşünmüyoruz, zaten ilgililerin de açıklamaları bu yönde. İlgili ve yetkililer maskeyi kronik hastalar için öneriyorlar. Müşterilerimizin ekmekle teması kesinlikle yok. Biz Fırıncılar Odası olarak marketlerde ekmek satılmasını bu süreç içerisinde tasvip etmiyoruz. Çünkü marketlerde ekmek reyonu yok. Sadece Malatya’da 2 markette ekmek reyonu var. Reyon olan marketlerin tezgâhtarları bulunuyor. Bu süreçte vatandaşların fırınlarda ekmek almasını tavsiye ediyoruz. Herkese ambalaj makinesi gerekiyor. Durumu iyi olan fırınlar bu makineyi alırlarsa çok iyi olur. Fırıncılar da sağlıkçılar kadar risk altında. Günde yüzlerce kişiyle muhatap oluyorlar.” dedi.

“Coronavirus salgını nedeniyle satışlar çok düştü”

Ramazan Ayından önce ekmeğe zam yapmayı düşünmediklerini belirten Büyükelçi, “Özellikle Coronavirus salgınının olduğu bu günlerde hiç düşünmüyoruz. Fırıncılar çok zarar ediyor ve mağdurlar. Fırıncının gücü kalmadı. Böyle devam ederse fırıncılar tamamen biter. Coronavirus salgını dolayısıyla satışlar çok düştü. Artık 3’te bir kadar satış yapabiliyoruz. Hiçbirimiz işçi parasını karşılayamıyoruz. Un, odun masrafları arttı ve cepten gidiyor. Diğer masraflar hep cebimizden gidiyor.” diye konuştu.

“Ekmek stoku kesinlikle yanlış”

Ekmek stokunun yanlış olduğuna dikkat çeken Büyükelçi, şunları söyledi: “İnsanlar yufka ekmeği stok yapıyor. Bu da yanlış. Fırınlar savaşlar gibi kötü durumlarda bile kapanmadı. Fırınlar daima çalışır. İnşallah hastalığın verdiği sonuçlarda da zarar etmezler. Umarız kısa zamanda bu virüsü atlatırız.”

“Esnafımızın bu şartlara dayanacağını düşünmüyoruz”

Fırıncı esnafı olarak geçtikleri bu zor dönemde devletten destek beklediklerini söyleyen Büyükelçi, “Biz fırıncıların durumu çok kötü ve devletimizden bu konuda destek bekliyoruz. Bir ay sonra esnaflarımızın bu şartlara dayanacağını düşünmüyoruz. Özellikle pide fırınları tamamen bitecekler. Bir ay sonra bir pide fırını ne un ne de odun alabilir. Şu anda belki birikimleri var, belki borç alıp idare ediyorlar ama bir ay sonra bir fırıncının ne olacağını düşünemiyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir