• DOLAR 32.342
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2241.629
  • ...
YKS'de sadece 12'nci sınıf ikinci dönem müfredatı yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sorulacak soruların müfredat kapsamıyla ilgili güncellemeye gitti.

MEB'DEN ÖSYM'YE YAZI

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına YKS için soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

Buna göre, YKS'de üniversite adayları, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

"ÖĞRENCİLERİMİZ RAHAT OLSUNLAR"

YKS, 25-26 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 75'e, vaka sayısının da 3 bin 629'a yükseldiğini açıkladı.

Koca, Twitter hesabından vaka ve ölüm sayısına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bugün 7 bin 286 test yapıldığını ve bin 196 yeni tanı konduğunu belirten Koca, 16 hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu. Son rakamlarla birlikte Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 75'e, vaka sayısı ise 3 bin 629'a ulaştı.

"SİZİ ISRARLA TEDBİRLERİ UYGULAMAYA DAVET EDİYORUM"

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:Test sayımız dün 5.035'ti.

Bugün 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75'e, hasta sayımız 3.629'a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir