• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
169 Suriyeli Çadır Kent`e Yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gece geç saatlerde ilçeye bağlı Karbeyaz beldesi sınırına gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 122 Suriye`linin bir süre bekledikten sonra Türkiye tarafına geçtikleri belirtildi. Türkiye`ye sığınma talebinde bulunan 47 kişi ile bugün Türkiye`ye gelenlerin sayısının 169`a ulaştığı belirtildi.

Suriyeliler, daha sonra minibüslerle Türk Kızılayı tarafından nisan ayı sonunda Suriye`deki olaylardan kaçıp Türkiye`ye sığınanlar için Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kente yerleştirildi.

Bu arada, Suriye`nin Türkiye sınırına yakın yerlerde çok sayıda Suriyelinin beklediği ve olası bir karışıklıkta bu kişilerin de Türkiye tarafına geçebilecekleri öğrenildi. Türk askerlerinin de Suriye sınırı boyunca önlemlerini artırdığı kaydedildi.

ERDOĞAN: GELİŞMELER ÜZÜNTÜ VERİCİ

AK Parti Genel Merkezi`nde, bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına ilişkin basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin ``Suriye sınırından dün gece 120-160 kişilik bir grubun Türkiye`ye sığındığı yönünde haberler var`` diyerek, değerlendirmesini sorması üzerine, ``Evet, böyle bir şey söz konusudur. Bu noktada bizim kapıları kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Gerçekten Suriye`deki bu gelişmeler, üzüntü vericidir, endişeyle kaygıyla izliyoruz`` ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin çok farklı bilgi ve istihbaratların geldiğini dile getiren Erdoğan, ``Bu nokta bizim endişemizi artırıyor, kaygımızı artırıyor. Temenni ederiz ki; Suriye, bir an önce sivillere karşı takındığı tavrı çok daha müsamaha ile karşılar hale getirsin ve bir an önce reforma yönelik attığı adımları sivilleri inandırıcı bir şekilde gerçekleştirsin ve bu değişim, dönüşüm diyeceğim orada da bu reformlar dönüşüm bulsun`` diye konuştu.

SINIRDA BEKLEYEN SURİYELİLERE ANTAKYA HALKINDAN YARDIM

Hatay esnafı ve Güveççi köyü halkı, önceki gün Suriye`de yaşanan olayların ardından Türkiye sınırına gelen Suriyelilere yiyecek ve battaniye yardımında bulundu.

Önceki gün öğle saatlerinde Suriye`nin Cisir Şuğur kentinde yaşanan çatışmalarda 120 polisin öldürülmesinin ardından misillemeden korkarak kaçan 200 kadar Suriyeli, Hatay`ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü sınırına geldi. Sınırdaki ağaçlar altında geceyi geçiren Suriyelilere askeri izinle Güveççi köyü halkı tarafından yiyecek ve battaniye yardımı yapıldı.

Hatay`ın merkez ilçesi Antakya`da da Halep Çarşısı esnafı, dün geceyi sınırda geçiren Suriyeliler için battaniye ve ekmek topladı. Şimdilik sadece battaniye ve ekmek götürdüklerini söyleyen çarşı esnafından Abdurrahman Sönmez, "Olayların başladığı ilk günden beri tedirginiz. Bizim Suriyelilerle ticari ilişkimizden fazla akrabalık ilişkilerimiz var. Onları bu zor günlerinde yalnız bırakamayız" dedi.

Bu arada, Suriye`deki olaylarda çeşitli yerlerinden yaralanan 34 Suriyelinin tedavileri Hatay`da sürüyor. Antakya Devlet Hastanesi`nde 20 ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde 14 olmak üzere toplam 34 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir