• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Şanlıurfa`da İstihdam Çalışmaları Görüşüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Girişimci İş Adamları Derneği`nin (ŞUGİAD) ortaklaşa düzenledikleri istihdam konulu toplantı ŞUGİAD binası seminer salonunda yapıldı.

 

Toplantıya İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, İşkur Şube Müdürü Ali Kızıl, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve birçok işadamı katıldı. Toplantıda Şanlıurfa ilinde bulunan işsiz sayısının azaltılması, istihdama katkı sağlanması ve İşkur`un 2012 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ele alındı.

 

İşsizliğin azaltılması ve istihdama katkı sağlanması için İşkur`un birçok faaliyetinin olduğunu belirten İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda, işadamlarını İşkur`un yapmış olduğu çeşitli faaliyetler hakkında bilgilendirerek Şanlıurfa`da bulunan işsiz sayısının azaltılması ve istihdama katkı sağlanması için teşvikte bulundu.

 

İşsizliğin azaltılmasındaki en önemli hususun meslek edindirmek olduğunu vurgulayan Karasevda; \"İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın iş sahibi olabilmeleri için yapılacak olan çalışmalarla işsiz kardeşlerimiz meslek sahibi yapılıp artık kalifiye eleman sıfatıyla gerek ilimizde gerekse diğer illerde iş bulma imkânı sağlayacak altyapıyı oluşturmak bizim görevimiz. Biz bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. İşsizlik var ama iş bulamayan firmalarımız, sanayicilerimiz de var. O nedenle biz koordinasyon sağlayarak hem işvereni hem de iş arayanı ortak bir noktada buluşturup her iki tarafı da memnun etmek istiyoruz. Bu nedenle İşkur ailesi olarak çok çalışıyoruz\" dedi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir