• DOLAR 32.38
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2326.131
  • ...
8 ülkeden Guterres'e ortak mektup: "Yaptırımlar kaldırılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran, Çin, Rusya, Kuzey Kore, Irak, Küba, Venezuela ve Nikaragua'nın BM temsilcileri, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e yazdıkları ortak mektupta, uluslararası yasalara ve BM bildirgesine aykırı bir şekilde illegal ve tek yanlı yaptırımlara ve dayatmalara maruz kalan ülkelerin Coronavirus salgını ile mücadelelerinin olumsuz etkilendiği belirtildi.

Mektupta, BM'nin bağımsız uzmanlarının raporlarına göre, tek yanlı yaptırımların ve dayatmaların beşerî camianın üçte birini olumsuz etkilediği ifade edildi.

Siyasi hesapların insanların hayatını kurtarma yolunda bir engel oluşturmaması gerektiği belirtilen mektupta, Coronavirus salgını ile mücadelede en üst düzeyde dayanışma, iş birliği ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekildi.

Guterres'e yazılan mektupta şu önemli ifadelere yer verildi:

Yaptırımlara rağmen devletlerin Coronavirüs salgını ile mücadelesi özellikle tanı kiti ve hastaların tedavisi için gerekli olan ilaçlar başta olmak üzere etkili tıbbi malzemelerin ve ekipmanların zamanında temin edilmesini zorlaştırıyor.

8 ülke BM temsilcileri, son olarak Guterres'ten bu tür illegal ve başına buyruk tek yanlı yaptırımların ve dayatmaların derhal ve tamamen sonlandırılmasını talep etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir