• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
Coronavirus tedbirleri kapsamında Mardin’de maske üretimine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de 5 yıldır faaliyet gösteren Artuklu Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Coronavirus salgına karşı sağlık çalışanları için yüz koruyucu maske yapılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, yaptığı açıklamada, 2 merkezde ayda 800 civarında yüz koruyucu maske üretebileceklerini belirtti.

Yeni yatırımlar yaparak üretim kapasitesini artıracaklarını kaydeden Sümer, “Özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan yüz koruyucu siperlerin üretiminde sıkıntılar yaşanması üzerine, biz de üretimine başladık. Bir adedi yaklaşık 2 saatte üretilebilen ve kurumuzdaki 3D yazıcılarla ile sürdürdüğümüz üretim, ilerleyen günlerde 3D yazıcılarımızın artmasıyla artırılacak.”

Kurum Müdürü Ahmet Gönenç ise “Sağlık İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyan yüz koruyucu siperlerin üretiminde sıkıntılar yaşanması üzerine, biz de BİLSEM'de yüz koruyucu siper üretimine başladık. Bir adedi yaklaşık 2 saatte üretilebilen ve kurumuzdaki 3D yazıcılarla ile sürdürdüğümüz üretim, ilerleyen günlerde 3d yazıcılarımızın artmasıyla artırılacak. Üretilen yüz koruyucu siper maskeler, gece gündüz fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına dağıtılacak.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir