• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Putin’e göre koronavirüs salgınının biteceği tarih!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölümcül koronavirüs salgını yüzünden Rusya, kapılarını tüm dünyaya kapatırken; Devlet Başkanı Putin, virüs salgınının ne zaman biteceği konusunda tarih verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs karşı verilen mücadeleyi kazanmak için vade verdi.

Rus lider, başkanlık ettiği bakanlar kurulu toplantısında pandeminin üç aydan önce biteceği tahminini dile getirdi. 

Rus lider Putin, "Uzman arkadaşlar 2-3 ay içinde koronavirüsün üstesinden gelebileceğimizi düşünüyor. Bu fena bir tahmin değil. Bu vadeden de önce Rusya'nın bu durumdan kurtulmasını umut ediyorum" dedi.

BAŞBAKANDAN UYARI

Bu arada Başbakan Mihail Mişustin, karantina önlemlerine karşı "açıkça ciddiyetsizlik gösterenlerin" cezalandırılacağını söyledi.

Bu kişilerin hem kendi hem de başkalarının sağlığını tehlikeye attığını söyleyen Mişustin, idari cezaların arttırılması için çalışma yapıldığını söyledi.

Rusya'da salgınla baş edebilmek için bir hafta resmi tatil ilan edilirken, özellikle Moskova'dan Soçi'ye "kayak tatili için" gitmeye başlayanların artması üzerine uyarı geldi. Soçi Belediye Başkanı Aleksey Kopaygorodski, "Lütfen hem bizim hem kendinizi sağlığı için hiç değilse bir hafta Soçi'den uzak durun, zaman tatili zamanı değil" dedi.

Rusya'da koronavirüs vakalarının artması üzerine ülke çapında "en yüksek hazırlık haline" geçildiği ilan edildi. Federasyonu oluşturan 85 bölgeden 80'inde "en üst düzeyde önlemlerin alınması" talimatı verildi. Koronivirüs tehdidi bulunmayan Orlov ve Tverskoy oblastları ile İnguşetya, Karaçay-Çerkez ve Çeçenistan'da ise şimdilik bu önleme gerek görülmedi.

Moskova dahil bu kapsama alınan tüm şehir ve bölgelerde tüm toplu gösteri ve etkinlikler yasaklandı. Tüm okullar "uzaktan eğitim" düzenine geçirildi. İşverenlere, hasta olduğundan kuşkulanılan çalışanlarını yetkili makamlara bildirme mecburiyeti getirildi. 

Öte yandan Rusya hükümeti bugün ilk kez, koronavirüs vakalarının ülke genelinde dağılımını gösteren bir harita yayınladı. 

стопкоронавирус.рф sitesindeki resmi haritaya göre, 840 vakanın kaydedildiği Rusya'da en fazla hasta sayısı 546 kişi ile Moskova merkezde.

Daha sonra Moskova oblast (41), St. Petersburg (26), Sverdlovsk bölgesi (20), Yakutiya (14), Samara bölgesi (12), Perm krayı ve Tataristan (10) sıralanıyor. 

Ülke genelinde 38 kişinin iyileştiği, 2 kişinin öldüğü bildiriliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir