• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Bakan Soylu: "Türkiye'de hayatın yüzde 80'i durdu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında alınan tedbirler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın aldığı tedbirlerle ilgili bilgi veren Soylu, "175 ülkeye yayılan salgınla karşı karşıya, tüm ülkeler bu konuda tedbirler alıyor. Biz de adım atıyor, tedbir alıyoruz. İlk günden beri önlem alıyoruz. Çin ile başladı, İran ile devam etti. Sonra Batı'ya ve ABD'ye gitti. Şu ana kadar bizim bakanlığımız 38 genelge yayınladı" dedi.

Sokağa çıkma yasağı

Özelikle sosyal medyada da sürekli tartışılan sokağa çıkma yasağı ile ilgili konuya da değinen Soylu, " Üst üste tedbirler alındı. Kendi OHAL'i dediğimiz şey insanların kendi önlemi. Bunu her gün ölçüyoruz. Türkiye'de hayatın yüzde 80'i durdu. Şehirlerdeki toplu taşımanın, hayat akışının yoğunluğunu ölçüyoruz. Şu anda şehirlerarası yolcu otobüslerdeki yolcu oranı yüzde 73 azaldı. Yolculuk seviyesi yüzde 81 azaldı. 4 önlem çok önemli. Bir, sağlık sisteminin ayakta kalması, iki kamu düzeninin devam etmesi, üç sosyal izolasyonun sağlanması, dört gıda temininin devam etmesi. Böylece salgına karşı en önemli tedbirleri almış oluruz." ifadelerini kullandı.  

Maske stokçuları

Stok yapanlara karşı uyarılarda bulunan Bakan Soylu, "Stokçulara karşı zorunluluktan dolayı bir çağrıda bulunduk. Tüm maske üretici firmalara, kaçakçılık şubesi ekipleri gitti, uyarıları yaptı. 12 saat sonra tebligatları ortaya koydular. 20-21 diye başlamıştık. 69 firma ile anlaşma imzaladık. Anlaşma için bekleyen firmalar da sırada. İyi bir noktadayız. N-95, cerrahi maskeler, tulumlar olsun çalışmalarımızı yapıyoruz. Stokçuluk ve fahiş fiyatlar ile ilgili birimlerimiz sahada. Sahte ürünlere de engel olmaya çalışıyoruz. 155, 156 nereye bildirirlerse bildirsinler, biz tepesinde olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir