• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Ölümlerinizi Bildirin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 01.01.2013 tarihinden itibaren 2012/05 sayılı genelge ile yürürlüğe giren Ölüm Bildirim Sistemi(ÖBS) ile ilgili Bingöl İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.


Ölüm Bildirim Sistemi yazılım programının geliştirdiği belirtilen açıklamada, Ölüm istatistiklerinin eksiksiz, hızlı ve daha kaliteli bir şekilde derleneceğini söyledi.


Sağlık Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu ile veri alışverişinin sağlayabileceği ifade edilen açıklamada, genişlemeye müsait, tek veri tabanında ve kurumsal hiyerarşik yapıda yönetilebilen bir yazılıma ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Açıklamanın devamında, \"Bu amaçla ülkemizde ölen kişilere ait bilgilerin elektronik ortama aktarılmasını sağlayacak \"Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS)\" yazılım programı geliştirilmiştir. Yazılım www.obs.gov.tr adresinde hizmete sunulmuş olup, 01/01/2013 tarihinden itibaren ülke genelinde kullanılmaya başlanmıştır\" denildi.


İllerde Ölüm Bildirim Sistemi hizmetinin yürütülmesinden Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün sorumlu tutulduğu belirtilen açıklamada, \"Müdürlüğümüz bu amaçla hizmeti yürütecek ilgili hekimlere şifrelerini tanımlamış, vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden hizmeti alabilmeleri için her ne sebeple olursa olsun meydana gelen ölüm vakalarında O 541 789 8561 nolu telefonu arayarak gerekli bildirimi yapabilecektir. Ölüm muayenesi yapıldıktan sonra online olarak sisteme kaydedilen bilgileri içeren ölüm belgesi 2 nüsha halinde vefat edenin yakınına teslim edilecektir. Kişiler, aldıkları bu belge ile nüfus işlemlerini yapabileceklerdir. Özellikle muhtarlar ve imam-hatipler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması, ilimizde bu hizmetin hızla yaygınlaştırılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum, örgütleri ve basının duyarlı olması gerekmektedir\" ifadelerine yer verildi. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir