• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Adıyaman'da dezenfekte ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Belediyesi, Dünya genelinde etkili olan Coronavirüs salgını riskine karşı vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

Toplu taşıma araçları, meslek grubu siteleri, ATM'ler, duraklar, otogar, taziye evleri, ibadethaneler, parklar, çocuk oyun grupları, çöp kutuları ve konteynırlar gibi risk teşkil eden yoğun kullanım alanlarında gerçekleştirilen çalışmalar genişletilerek devam ettiriliyor.

Halkın sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ‪"Coronavirüs, alınacak tedbirlerden daha güçlü değildir. Belediyenin aldığı tedbirler kadar vatandaşların alacağı tedbirler de çok büyük önem arz ediyor. Paniğe kapılmadan alınması gereken tüm önlemleri alıyoruz. Toplu taşıma araçları, meslek grubu siteleri, ATM'ler, duraklar, otogar, taziye evleri, ibadethaneler, parklar, çocuk oyun grupları, çöp kutuları ve konteynırlar gibi risk teşkil eden her alan ekiplerimiz tarafından dezenfekte edildi ve edilmeye de devam edilecek. Ancak belediyemizin adlığı tedbirler kadar, halkımızın alacağı tedbirler de bu virüsün yayılmasında oldukça etkili. Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alıp, o şekilde hareket etmeli. Özellikle evden çıkmamaları konusuna ciddiyetle uymalılar. Bunun yanında kişisel temizliğe de çok önem vermeliler. İnşallah biraz daha sabredip bu salgını en az zararla atlatacağız." dedi.

Bu arada her geçen gün yayılmaya devam eden ve daha çok temas yoluyla bulaşan Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Adıyaman'daki pazarcı esnafı da broşürlerle bilgilendirildi.

Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı birim ve zabıta ekipleri, semt pazarlarında satış yapan esnafı ziyaret ederek Covid-19 salgınına karşı yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerin oldukça verimli olduğunu söyleyen pazar esnafı, yetkililere ve görevlilere teşekkür etti. Yetkililer ise denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir