• DOLAR 32.56
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2424.157
  • ...
BİGACEM Başkanı Çiriş: Alınan kararlar bir nebzede olsa yerel basını rahatlatacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kağıt sektörünün bir ayağının da Çin olması ve Coronavirus salgınının Çin’den başlaması nedeniyle hammadde bulmakta büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Doğruhaber Gazetesi yazı İşleri Müdürü Özcan Çiriş, vergi ödemelerinin, sigorta primlerinin ertelenmesi ve azamiye indirilmesinin yerel basın mensuplarını sevindirdiğini belirtti.

Çiriş, “Ülkemizde son günlerde gündem haline gelen Coronavirus salgını nedeniyle basın olarak bizlerde ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Bu konuda Basın İlan Kurumu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının almış olduğu tedbirler, yerel basını bir nebzede olsa rahatlattı.  Yerelde sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi adına yapılan bu adımlardan dolayı özellikle Basın İlan Kumru teşkilatına teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Ciddi anlamda hammadde sıkıntısını yaşıyorduk”

Yerel basının çok zor günlerden geçtiğini, hammadde bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Çiriş, şunları söyledi:

“Yerel gazetede en azami 3 kişi çalıştırmak durumunda kalıyorduk.  Bu sigortalı oluyordu.  Sigorta ve vergi yükü altında bir maddi çöküş içindeydik. Son zamanlarda özellikle hammadde bulmada çok sıkıntı çekmeye başladık. Biliyorsunuz kâğıt sektörünün bir ayağı da Çin’dir.  Bu olayın çıkış yeri de Çin olduğu için gelen kâğıtlar gümrükte bekletiliyordu. Türkiye genelindeki çoğu arkadaşlarımız, kâğıt bulmakta, hammadde bulmakta ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Ama alınan kararlar bir nebze de olsa yerel basın için bir destek oldu. Özellikle gazeteciler cemiyeti, gazeteciler federasyonu, konfederasyonu bu konuda ciddi çalışmalar yürüttü. İletişim Başkanlığı bu konuda ciddi çalışmalar yürüttü. Basın İlan Kurumu’nun aldığı kararlar çok yerinde ve doğru olduğunu düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

“Çok ciddi sigorta, vergi yükü altındayız”

Sahada çalışan gazetecilerin de büyük risk altında olduğuna dikkat çeken Çiriş, hep birlikte bu zor süreci atlatacaklarını ifade etti.

Süreçten sonra da yerel basının sorunlarının giderilmesi adına çalışma yapılmasını beklediklerini belirten Çiriş, “Şu an ülke olarak çok ciddi bir problemle karşı karşıyayız. Dün sağlıkçılar alkış alırken, emniyet mensupları hakeza sahada çalışırken, zabıta ekipleri sahada çalışırken, bizlerde evde kalan vatandaşlarımız habersiz kalmasınlar diye hep dışarıdaydık. Risk gurubundayız. Bu durum ilerleyen zamanlarda bitecek. Her şey düze çıkacak. Ama yine şartlarımız aynı olacak. Borçlarımız yine önümüze gelecek. Özellikle gazete sektöründe çalışan, yerel basında çalışan ve işverenlerin en büyük problemi sigorta ödemeleridir. Çok ciddi sigorta, vergi yükü altındayız. Bunların iyileştirilmesini istiyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir