• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Siirt'te Pandemik İnfluenza il hazırlık koordinasyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Vali Ali Fuat Atik'in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Peyman Dara Turhan,  Kurum müdürleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı küresel grip salgını genelgesi doğrultusunda pandemi durumuna hazırlıklı olmak ve pandeminin toplumdaki etkisini en aza indirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; Siirt Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Huriye Akça tarafından bir sunum gerçekleştirildi. 

Dr. Akça Sunumda; pandemi sırasında yapılacak çalışmaların belirlenmesi, salgının toplumdaki etkisini azaltmak ve salgından etkilenenlerin en az zarar görmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının pandemiye yönelik görev ve sorumlulukları hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

Siirt'te alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Ali Fuat Atik, Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar tarafından salgının ortaya çıktığı ilk günden itibaren konunun hassasiyetle takip edildiğini ve bu kapsamda Siirt il genelinde her türlü tedbirin alınmaya devam ettiğini dile getirdi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir