• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Coronavirus salgınına karşı zabıtalar broşür dağıtarak halkı uyarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu başkanlığında, Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya katılan birim müdürlerinin, sosyal mesafe kuralına uyarak, maske ve eldiven takarak mesafeli oturdukları görüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Coronaviruse karşı alınması gereken yeni tedbirlerin ve planlanan çalışmaların istişare edildiğini, belediye olarak yapacakları çalışmaların masaya yatırıldığını söyledi.

Kutlu, "65 yaş üstü vatandaşların mağdur duruma düşmeden market alışverişleri için araçlar ve personel tahsis ettik. İlaçlama ve dezenfekte çalışmaları kırsal mahalleler olmak üzere bütün ilçede düzenli yapılmaktadır. Mahallelerde devam eden temizlik ve dezenfekte işlemleri artarak devam edecektir. Hijyen, ilaçlama, sosyal yardım, çevre ve temizlik gibi çalışmalar koordineli bir şekilde yapılacaktır. Kendimizi korumamız lazım. Siz sağlıklı olursanız bu işleri yaparsınız. O yüzden kendimizi de koruyarak hizmetimizi en üst seviyede sunmak zorundayız. Nice badireler atlattık, bu işin de üstesinden hep birlikte geleceğiz." diye konuştu.

Zabıta, Coronaviruse karşı vatandaşı uyardı

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kırsal mahallelerde bulunan vatandaşları yeni tip Coronaviruse karşı tedbirli olmaları konusunda broşür dağıtarak uyardı.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında zabıta ekipleri kırsal mahallerde Türkçe, Arapça ve Kürtçe uyardığı yaşlılara broşür dağıtarak ve ikna ederek uyardı.

Zabıtalar; Acırlı, Çavuşlu, Gelinkaya, Söğütlü, Şenköy ve Yolbaşı kırsal mahallelerinde vatandaşa, Coronaviruse karşı tedbirli olmaları, kalabalık ortamlardan uzak kalmaları ve eve gitmeleri konusunda da uyardı.

Zabıta, risk grubundaki yaşlıları uyarırken, eve gitmeleri için söz istedi.

Vatandaşlar, bunun güzel bir uygulama olduğunu, insanların da tedbir alması gerektiğini belirttiler. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir