• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Koronavirüse karşı 180 kurban kestiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ

İlçeye bağlı Güzelkonak, Korgan, Üzümkıran, Tatlıca, Durak, Alkeva, Yufkalı, Tatlıca  köyleri ile bağlı 3 mezrada yaşayanlar bir araya gelerek, kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve ölümlere neden koronavirüs salgınının kısa sürede bitmesi için kurban keserek dua etti.

"BELALARDAN KURTULMAK İÇİN KESTİK"

Köylüler, kestikleri kurbanların etlerini, ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Kanaat önderlerinden Mehmet Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadakanın, belaları ve musibetleri uzaklaştırdığını söyledi.

Bu amaçla civar köylerdeki insanlarla bir araya gelerek kurban kestiklerini, etlerini de ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirten Fırat, şöyle konuştu: "Ülkemiz önemli bir süreç yaşıyor. Bu salgının kısa sürede bitmesi için dua ediyoruz. Kısa süre içinde bu virüsten ülkece kurtulacağımıza inanıyoruz. Köylerde yaşayanların isteği üzerine bunu yaptık. Amacımız ve gayemiz belalardan ve bu hastalıktan kurtulmak.." Bu süreçte büyük fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını aktaran Fırat, onlar için de dua ettiklerini ve her türlü desteği vereceklerini ifade etti. (AA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir