• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Evi Çöken Aile Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der), çalışmalarını sürdürdüğü köylerden merkeze bağlı Yaylıca (Dırbésa) köyünde mağdur bir aile tespit edip kendisine yardım elini uzattı. İmkânlarının kısıtlı olduğunu belirten Köy-Der yetkilileri, mağdur aileye yardım ulaştırabilmesi için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

 

Aile reisi Muzaffer Bozkurt, bundan 5-6 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonrası akli dengesini kaybetmiş ve tedavi olmasına rağmen herhangi bir sonuç elde edemediğinden dolayı çalışma gücünü kaybettiği öğrenildi.

 

Aile reisi Muzaffer Bozkurt`un çalışma gücünü kaybettiğini o yüzden iş yapamadığını söyleyen Muzaffer Bozkurt`un Babası M. Emin Bozkurt (65), yaklaşık 5-6 ay önce evlerinin iç tarafının çöktüğünü ve mağdur durumuna düştüklerini belirtti. Evin tapusu olmadığından dolayı kendisine herhangi bir yardım yapılamadığını ifade eden Bozkurt, oğlunun yaşadığı evlerinin çökmesinden sonra 7 kişilik ailesiyle beraber derme çatma bir evde yaşamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

 

Baba M. Emin Bozkurt, soğuk kış şartları bastırması üzerine perişan bir hale düştüklerini ifade ederek yetkililerinden yardım istedi.

 

Baba Bozkurt, \"Benim bu çocuğum 5- 6 yıldır akıl hastasıdır. Akli dengesi yerinde değildir. Çalışma olarak hiçbir imkanı yoktur, çalışamıyor. 5 çocuğu var kendisi ve eşi ile beraber 7 kişilik bir ailedir. Benim de kendisine yardım yapabileceğim bir imkanım yoktur. Biz hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Kendisini biraz idare edebilecek kadar yardım edilmesini istiyoruz. Devletin çocuğuma yardım etmesini bekliyorum\" diyerek yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatmalarını istedi.

 

Muzaffer Bozkurt`un durumunu öğrenen Köy-Der yetkilileri, Umut-Der Gıda Bankası ile irtibata geçerek bu mağdur aileye gıda yardımında bulundu.

 

Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, köylerde yaptıkları ziyaretler neticesinde Batman merkeze bağlı Yaylıca (Dırbésa) köyünde böyle bir aileyi tespit ettiklerini ifade etti.

 

Güneş, ailenin çok mağdur durumda olduklarını belirterek, \"Evleri çökmüş kendileri şuan derme çatma bir evde kalıyorlar bu kış şartlarında. Muzaffer Bozkurt isimli kişinin babası ile görüştük. Yaptığımız izlenimler sonucunda bu şahsın 5 tane çocuğu var hanımıyla birlikte 7 nüfuslu bir ailedir. Çok mağdur, çok zor şartlar altında yaşadıklarını tespit ettik\" dedi.

 

Güneş, edindikleri izlenimler sonrasında mağdur olan aileye yardım için çalışmalar başlattıklarını ifade ederek, \"Bizde Umut-Der Gıda Bankasıyla birlikte bu mağdur aileye gıda yardımında bulunduk. Onlara elimizden geldiği kadarıyla gıda yardımında bulunduk. Hayırseverlerden ve yetkililerden bu aileye yardım yapılmasını bekliyoruz\" ifadelerini kullandı. (Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir