• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Bakan Soylu gelinen aşamayı değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de alınan tedbirlerle ilgili katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Soylu'dan satır başlıkları:

Avrupa gıda tedariğinde ve sağlık sisteminde problem yaşıyor.

Doğu ve Güneydoğu'da sosyal izolasyonda sıkıntı var.

Almak üzere olduğumuz personeller vardı. Şuan 8700 bekçimizin 3500 görev aldı. Güvenlik güçlerimizde esnek çalışma yok, herkes görev başında.

Sosyal izolayonu sağlamaya çalışıyoruz. Birçok tedbir alındı. Üst üste tedbirler alındı. Kendi OHAL'i dediğimiz şey insanların kendi önlemi. Bunu her gün ölçüyoruz. Türkiye'de hayatın yüzde 80'i durdu. Şehirlerdeki toplu taşımanın, hayat akışının yoğunluğunu ölçüyoruz. Şu anda şehirlerarası yolcu otobüslerdeki yolcu oranı yüzde 73 azaldı. Yolculuk seviyesi yüzde 81 azaldı.

Bir Sağlık sisteminin ayakta kalması, 2. kamu düzeninin devam etmesi, 3. sosyal izolasyonun sağlanması, 4. gıda temininin devam etmesi. Böylece salgına karşı en önemli tedbirleri almış oluruz. Tedbir yükselterek devam ediyoruz. Dünyayı takip ediyoruz. Gıda tedariki temininde dünyada ciddi sorun var. Kamu düzeni açısından üst bir zorluk yaşamadılar ama gıda konusunda güçlük yaşadılar. Biz neden kendi OHAL'inizi ilan edin diyoruz. ABD'deki araştırmaya göre sosyal izolasyon en önemli tedbir. Böylece yüzde 75 başarılı olunabilir.

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Sokağa çıkma yasağıyla ilgili tam izolasyon her zaman gündemimizde. Şu anki tedbirlerle sosyal izolasyonu tam olarak sağlayamazsa, salgının önüne geçebileceğimizi düşünmezsek, en yüksek tedbiri alabiliriz.

96 bin yaşlımıza ilk iki gün 'evlerinize girin' uyarısı verdik. İlerleyen günlerde bu sayı 500-600'a düştü. alınan karar olumlu sonuç verdi.

Yeterli maske var mı?
Şuanda 69 firmayla hem maske hem tulum için anlaşma imzaladık. Sırada bekleyen firmaar var. Türkiye'deki üretimde bir sıkıntı yok. Sağlık Bakanlığı'da bunu ifade etti. Fahiş fiyatlarla ilgili ciddi çalışmalarımız var. İyi birimler oluşturduk. Sahte ürün ve fahişçileri denetliyoruz. Fırsatçılık yapmayı günah addediyoruz ve bu bir suç. Gerekli bütün adımları uyguluyoruz.

Yaşlılar için seferber olundu
Dünyanın hiçbir ülkesinde yaşlıların ihtiyaçlarını evde karşılayan yok. Onlar gönüllülerle yapıyorlar. Biz güvenlik güçlerimizi görevlendirildi. Vefa Destek hattımıza gelen 360 bin talebin 320 bini karşılandı. urum ve kuruluşlarımızla ortak bir çalışma yapıyoruz. Tüm çalışan arkadaşlarımıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Sosyal medyada korona provokasyonu
2 bin 551 bin provokatif hesap tespit edildi, 449'una işlem yapıldı. Bizim bulamayacağımız kimse yok. Hesapların yüzde 70'i FETÖ ve PKK bağlantılı. Otobüs duraklarında bayılan, ayılan korona oldu diyen hesaplar videolar var. Bunu yapanlar kadar bunu yayanlar da suçlu. AYM sosyal medya paylaşımlarına ifade özgülüğü diyor. AYM'nin kararları bizi gönülsüzleştirmektir, iştahımızı kapatıyor. Ben siber alemde sörf yapıyorum ve gerekli yerlere bildiriyorum. Kimse bunlara itibar etmesin.

Sınırdaki göçmenlerin geçişleri sürüyor
Sınırdaki 148 bin kişi karadan, 2 bin 390 kiş denizden geçti. Binlercesi Yunan sınırında bekliyor. Biz onların yemek, su, kıyafet, dezezenfektan maske gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle Meriç Nehri üzerinden geçişler sürüyor.

Gençlere 'evden çıkmayın' çağrısı
Bana bir şey olmaz diye sosyal izolasyonu unutmamalıyız. Kendi olağanüstü halimizden çıkmamamız gerekiyor. İlk ölçümde negatif çıkıyor, ikinci sefer pozitif. O yüzden özellikle gençlerin hayatlarını yavaşlatması gerekiyor. 210 bin 654 iş yeri kapalı ve bunları sürekli denetliyoruz. Şu anda 2 bin 37 bin iş yerine adli işlem yapıldı. Gevşetme teklifleri oluyor ancak izin vermiyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir