• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Kurtalan ilçesinde çözülemeyen su sıkıntısına vatandaşlardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgını nedeni ile evlerine kapandıklarını ve yaklaşık iki haftadır banyo ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını ifade eden vatandaşlar, belediye tarafından taşıma yoluyla evlerine gelen suyun içmek ve banyo yapmak için elverişli olmadığını söylediler.

Sorunun devam etmesi durumunda salgın hastalığın yayılma riskinin olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, hiçbir yetkilinin soruna yönelik bir çözüm üretmediğini kaydettiler.

Kurtalan’da su sıkıntısının uzun bir süredir devam ettiğini, son günlerde bu sıkıntının daha da büyüdüğünü belirten Hayrettin Bil, “Suyun olmayışı ile salgın hastalığın bir arada oluşu bizler için büyük bir sıkıntı oluşturdu.” ifadelerini kullandı.

“Salgın nedeniyle eve kapandık, suyun da olmayışı büyük sıkıntı”

“Kurtalan'da su sıkıntımız çok. Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün belediye başkanları bir türlü Kurtalan'ın su sorununa bir çözüm bulamadı.” diyen Bil, “15 gündür mahallede bulunan apartmanların yüzde 80'ni susuz. Bizim için belediyenin başına kim gelirse gelsin önemli değil bizim için önemli olan bu halka hizmet edilmesidir. Çöpümüz toplansın, suyumuz gelsin ve bozulan yerler onarılsın başka bir şey istemiyoruz. Suyun olmayışı bir de salgın hastalık nedeni ile insanların evine kapanması büyük bir sıkıntı meydana getirdi.” dedi.

“15 gündür banyo yapamıyoruz”

15 günde bir bile banyo yapamadıklarını vurgulayan Bil, konuşmasına şöyle devam etti: “Su olmazsa hiçbir şey olmaz, temizlikte olmaz. İnsanlar hastalıktan dolayı zaten dışarı çıkamıyor. Kurtalan'da su sıkıntısına bir türlü çözüm bulunamadı. Taşıma su ile değirmen ne zamana kadar dönecek ama hayırlısı Allah'tan, inşallah bir çözüm bulunur. Şu anda 3 günde bir itfaiye aracıyla apartmanlara su taşınıyor ama depolar dolmadığı için bir iki saatte bitiyor ve yine susuz kalıyoruz.”

“Su hattının baraj altında kalınacağı bilinmiyor muydu?”

Kurtalan’da yaşanan su sıkıntısının LİMAK barajının suyu kesmesinden kaynaklandığını iddia eden Kadri Alp, yetkilileri daha önceden su arıtma tesisinin barajın altında kalacağını bilmelerine rağmen herhangi bir önlem almamakla suçladı.

Alp, “3 aydır Kurtalan'da su yok. 3-4 günde bir araçlarla evlere su taşınıyor. Gelen su kesinlikle sağlıklı değil, suyun taşındığı aracın deposuna bakın içindeki su kirlidir. Hepimize yazıktır, günahtır. Bu memleketin kaderi ile oynayan LİMAK'tır, başka hiç kimse değil. Barajın projesi yapıldığında su hattının baraj altında kalınacağı biliniyor muydu? Geçenlerde Siirt'te toplantı yapıldı. Vali kapakların açılması talimatını verdi ama LİMAK kapakları açmadı. Demek ki LİMAK, validen, kaymakamdan daha güçlü, bu halk LİMAK'a bağlı kalacak.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir yetkili gelip bu halkın sorunlarıyla ilgilenmiyor”

Siirt milletvekillerinin halkın sorun ve sıkıntıları ile ilgilenmediklerini ileri süren Alp, halkın sadece hakkını aradığını ve hizmet beklediklerini kaydetti.

Alp, şunları söyledi: “Peki, ne olacak bu halimiz? Sadece hakkımızı arıyoruz. Biz siyaset yapmıyoruz. Hangi parti olursa olsun kim hizmet yaparsa Allah razı olsun. Ama Siirt milletvekilleri, Allah rızası için bu memleketin haline bir baksınlar. Hiçbiri gelip bu halkı sormuyorlar."

“Suyumuz yok, salgın hastalıkla nasıl baş edeceğiz, şaşırdık kaldık”

Uzun bir süredir suların gelmediği için perişan bir halde olduklarını ifade eden apartman yöneticisi Fikri Karataş, bir yandan su sıkıntısı bir yandan da salgın hastalıkla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Karataş, “Su gelmeyince perişan oluyoruz. Tankerlerle getirilen su depoya atılıyor, herkes kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra su bir saat sonra bitiyor. Su olmayınca temizlik olmaz, temizlik olmayınca da karşı karşıya kaldığımız salgın hastalıkla nasıl baş edeceğiz şaşırdık kaldık. 65 yaşın üzerinde olduğum için ben dışarı çıkamıyorum, yetkililer bir an önce bu sorunu çözerse iyi olur." diye konuştu.

“Su kesintiyle LİMAK Barajının hiç bir ilgisi yoktur”

Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaşanan su sıkıntısı ile hiçbir alakalarının olmadığını belirten LİMAK yetkileri yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Siirt merkezde ve Kurtalan bölgelerinde bir haftadan fazla sürede oluşan su kesintilerinden dolayı tarafımıza yönelik şikâyetlerin olduğu söylentileri gerçeği yansıtmamaktadır. Bulunduğumuz bölge üzerinde bu dönem için değil genel olarak hiçbir zaman su kesintisi yapılmamıştır.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir