• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Ağrı`da Korsan Taksiciliğe Geçit Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Vali Ali Yerlikaya`ya sorunlarını taksicilerin sorunlarını aktaran Ağrı Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cengiz Alpaslan, ilde bulunan 24 Taksi Durağı`ndan az bir kısmının ruhsatlı olarak çalıştığını belirterek, ilgili kurumların ruhsat düzenlemede nasıl bir sorun yaşadıklarını anlayamadıklarını kaydetti.


Amaçlarının işlerin yasaların belirlediği şekilde olmasını sağlamak olduğunu belirten Alpaslan, "Biz kimsenin ekmeğine mani olmak derdinde değiliz. Bazı esnafımız ruhsatlı ve vergi kaydı yapılmış şekilde çalışıyorken, diğerlerinin bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmemesi hak değildir. Bu işin ilgili kurumlar nezdinde ele alınması ve çözüme kavuşması gerekiyor. Bu haksız rekabetin ortadan kalkması ve herkesin hak ettiği kazancı elde etmesi için sayın valimizden destek istiyoruz" diye konuştu.

Sektörde hakkaniyetin sağlanması açısından gerekenin yapılacağını kaydeden Vali Yerlikaya, Haziran sonuna ruhsatsız taksi durağı ve vergi kaydı olmayan ticari taksinin kalmayacağını kaydetti.

Bunun için Vali Yardımcısı, Belediye Başkan Yardımcısı, Emniyet ve Jandarma`dan birer temsilci, İl Defterdar Yardımcısı ve Ağrı Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı`ndan oluşan bir komisyonun kurulduğunu kaydeden Vali Yerlikaya, "Bu komisyon ilk toplantısını yarın yapacak. Taksi duraklarının ruhsatlandırılması ve vergilendirme noktasında çalışmalar yürütecekler. Biz kendilerine Haziran sonuna kadar bu işin bitirilmesi noktasında talimat verdik. Herkes hak ve sorumluluklar bakımından yasalar önünde eşittir. Sorumluluk noktasında bir eksiklik varsa, bunu yerine getirmek hem kurumların, hem de bu işi yapan, bu işten para kazanan vatandaşlarımızın görevidir. Vicdanen de bu işin gereği budur. Bu konuda sağduyulu vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Hamza Yılmaz - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir